Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 15΄, μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 400 γρ. κοτόπουλο φιλέτο
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- 2 αβγά χτυπημένα
- 1/4 φλιτζανιού γάλα
- 200 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 400 γρ. μοτσαρέλα
- 400 γρ. ντοματίνια τύπου βελανίδια
- 1/3 φλιτζανιού κρασί Λήμνου γλυκό
- 1 πιπεριά κόκκινη καυτερή (χωρίς σπόρια) ψιλοκομμένη
- 1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
- σπορέλαιο για το τηγάνισμα
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250°C.
- Κόβουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε λεπτές φέτες πάχους 1/2 εκ.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με αλάτι και πιπέρι και περνάμε από αυτό τα φιλέτα, στη συνέχεια τα βουτάμε στα χτυπημένα αβγά και τελειώνουμε με τη φρυγανιά.
- Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι σε βαθύ τηγάνι και τηγανίζουμε τα φιλέτα για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά.
- Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε ατομικά πυρίμαχα σκεύη.
- Ανακατεύουμε σε μπολ τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, το ξύσμα λεμονιού, το κρασί, την καυτερή πιπεριά, αλάτι και πιπέρι.
- Σκεπάζουμε σχεδόν το κοτόπουλο με τα ντοματίνια και με φέτες μοτσαρέλας.
- Ψήνουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε με σαλάτα.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου