ΜΕΝΟΥ

Pages

Σνίτσελ με μοτσαρέλα και ντοματίνια



Σνίτσελ κοτόπουλου για όλη την οικογένεια.













Συνταγή :  Ηλίας Δεμιρτζόγλου.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 15΄, μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 400 γρ. κοτόπουλο φιλέτο
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 2 αβγά χτυπημένα
  • 1/4 φλιτζανιού γάλα
  • 200 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 400 γρ. μοτσαρέλα
  • 400 γρ. ντοματίνια τύπου βελανίδια
  • 1/3 φλιτζανιού κρασί Λήμνου γλυκό
  • 1 πιπεριά κόκκινη καυτερή (χωρίς σπόρια) ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
  • σπορέλαιο για το τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250°C. 
  • Κόβουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε λεπτές φέτες πάχους 1/2 εκ. 
  • Ανακατεύουμε το αλεύρι με αλάτι και πιπέρι και περνάμε από αυτό τα φιλέτα, στη συνέχεια τα βουτάμε στα χτυπημένα αβγά και τελειώνουμε με τη φρυγανιά. 
  • Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι σε βαθύ τηγάνι και τηγανίζουμε τα φιλέτα για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά. 
  • Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε ατομικά πυρίμαχα σκεύη. 
  • Ανακατεύουμε σε μπολ τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, το ξύσμα λεμονιού, το κρασί, την καυτερή πιπεριά, αλάτι και πιπέρι. 
  • Σκεπάζουμε σχεδόν το κοτόπουλο με τα ντοματίνια και με φέτες μοτσαρέλας. 
  • Ψήνουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε με σαλάτα.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου