ΜΕΝΟΥ

Pages

Σαρδέλες μαριναρισμένες


Ένα σούπερ πιάτο για ουζάκι και όχι μόνο.












 Συνταγή :  Κώστας Τσίγκας.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 20΄, αναμονή 4 ώρες.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 κιλό σαρδέλες (18-20 κομμάτια)καθαρισμένες (χωρίς το κόκαλο)
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 1 κουτ. σούπας κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 λεμόνια (τον χυμό τους)
  • 1/2 λεμόνι (το ξύσμα του)
  • 1½ φλιτζάνι ξίδι από λευκό κρασί
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα αποφλοιωμένη κομμένη σε μικρούς κύβους
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
  • Ξεπλένουμε καλά τις σαρδέλες και τις στεγνώνουμε με λίγο χαρτί. 
  • Τις απλώνουμε σε γυάλινο ταψί και τις πασπαλίζουμε με το σκόρδο. 
  • Τις αλατοπιπερώνουμε καλά. Προσθέτουμε στο ταψί τη δάφνη, το κρεμμύδι, τον χυμό λεμονιού και το ξίδι και σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη το ταψί. 
  • Το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον. 
  • Στη συνέχεια, μεταφέρουμε τις σαρδέλες με τρυπητή σπάτουλα σε πιατέλα με όσο λιγότερα υγρά γίνεται. 
  • Τις περιχύνουμε με το λάδι, μοιράζουμε την κάππαρη σε όλη την πιατέλα, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό, την ντομάτα, το ξύσμα λεμονιού και πιπέρι και σερβίρουμε.

Πηγή - cookbook.gr

1 σχόλιο: