Συνταγή : Κώστας Τσίγκας.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 20΄, αναμονή 4 ώρες.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 κιλό σαρδέλες (18-20 κομμάτια)καθαρισμένες (χωρίς το κόκαλο)
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 δαφνόφυλλα
- 1 κουτ. σούπας κρεμμύδι τριμμένο
- 2 λεμόνια (τον χυμό τους)
- 1/2 λεμόνι (το ξύσμα του)
- 1½ φλιτζάνι ξίδι από λευκό κρασί
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας κάππαρη
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 ντομάτα αποφλοιωμένη κομμένη σε μικρούς κύβους
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Ξεπλένουμε καλά τις σαρδέλες και τις στεγνώνουμε με λίγο χαρτί.
- Τις απλώνουμε σε γυάλινο ταψί και τις πασπαλίζουμε με το σκόρδο.
- Τις αλατοπιπερώνουμε καλά. Προσθέτουμε στο ταψί τη δάφνη, το κρεμμύδι, τον χυμό λεμονιού και το ξίδι και σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη το ταψί.
- Το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον.
- Στη συνέχεια, μεταφέρουμε τις σαρδέλες με τρυπητή σπάτουλα σε πιατέλα με όσο λιγότερα υγρά γίνεται.
- Τις περιχύνουμε με το λάδι, μοιράζουμε την κάππαρη σε όλη την πιατέλα, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό, την ντομάτα, το ξύσμα λεμονιού και πιπέρι και σερβίρουμε.
Πηγή - cookbook.gr
καταπληκτική σελίδα !!!
ΑπάντησηΔιαγραφή