Συνταγή : Κώστας Τσίγκας
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 500 γρ. μοσχαράκι καρδιά κιλότου
- 150 γρ. μανιτάρια
- 125 γρ. κασέρι σε λεπτές φέτες
- 1 κρεμμύδι μικρό κομμένο σε φέτες
- 1 ματσάκι ρόκα
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξηρό
- 1/4 φλιτζανιού μουστάρδα με σπόρους
- 1/4 φλιτζανιού μαγιονέζα
- 2 βερίκοκα αποξηραμένα ψιλοκομμένα
- 4 μπαγκέτες μικρές
- 2+2 κουταλιές ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.
- Πασπαλίζουμε με το θυμάρι και ζεσταίνουμε σε τηγάνι τις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο.
- Σοτάρουμε το κρέας απ' όλες τις πλευρές του για 6 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει έντονο χρώμα.
- Τοποθετούμε σε μικρό ταψί και προσθέτουμε τα μανιτάρια και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε για 12 λεπτά περίπου. Βγάζουμε από τον φούρνο το ταψί και το αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε το κρέας σε λεπτές φέτες και το ίδιο κάνουμε με τα μανιτάρια.
- Βάζουμε σε μπολ τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα και τα βερίκοκα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Κόβουμε τις μπαγκέτες στη μέση και τις αλείφουμε με το μείγμα της μαγιονέζας. Πάνω στη μαγιονέζα μοιράζουμε το κρεμμύδι και το τυρί και στη συνέχεια από πάνω βάζουμε το κρέας και τα μανιτάρια. Τελειώνουμε με τη ρόκα. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο ψωμί και σερβίρουμε.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου