Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 35΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
Για τη σαλάτα
- 6 φλιτζάνια λαχανίδα ψιλοκομμένη
- 1 φλιτζάνι μαγειρεμένο κινόα
- 1 μέτριο κρεμμύδι λευκό
- 1 γλυκοπατάτα
- ⅓ φλιτζανιού καρύδια
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 πρέζα κανέλα
- αλάτι
Για το ντρέσινγκ
- 3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας ξίδι
- 2 κουταλάκι του γλυκού μέλι
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ⅛ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
- Χτυπάμε μαζί όλα τα συστατικά για το ντρέσινγκ μέχρι να γίνει ένα απαλό και λείο μείγμα.
- Ξεπλύνετε καλά το λάχανο και στεγνώστε το.
- Μαγειρεύετε το κινόα για 15 λεπτά και έπειτα στραγγίξτε.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου. Κόβετε το κρεμμύδι, και ξεφλουδίστε τη γλυκοπατάτα, κόψτε τη σε μικρά κομμάτια.
- Ραντίστε τη γλυκοπατάτα με Καλύψτε με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, 1 πρέζα κανέλα και αλάτι ψήνετε σε λαδόκολλα για περίπου 25 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ, ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει και γίνει διάφανο για περίπου 10 λεπτά.
- Τέλος ψήστε τα καρύδια σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά και τα κόβετε στη μέση.
- Στη συνέχεια ρίχνετε στη σαλατιέρα το μαγειρεμένο κινόα, τις γλυκοπατάτες, και σοταρισμένο κρεμμύδι με το κατσαρό λάχανο και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε αλάτι. Ρίξτε τα ψημένα καρύδια και σερβίρετε.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου