ΜΕΝΟΥ

Pages

Σαλάτα με λαχανίδα, κινόα και γλυκοπατάτα



Μία εύκολη και γρήγορη σαλάτα για το βραδινό σας.









Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  περίπου 35΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
Για τη σαλάτα
  • 6 φλιτζάνια λαχανίδα ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζάνι μαγειρεμένο κινόα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι λευκό
  • 1 γλυκοπατάτα
  • ⅓ φλιτζανιού καρύδια
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα κανέλα
  • αλάτι

Για το ντρέσινγκ
  • 3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι
  • 2 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ⅛ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση
  • Χτυπάμε μαζί όλα τα συστατικά για το ντρέσινγκ μέχρι να γίνει ένα απαλό και λείο μείγμα.
  • Ξεπλύνετε καλά το λάχανο και στεγνώστε το.
  • Μαγειρεύετε το κινόα για 15 λεπτά και έπειτα στραγγίξτε.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου. Κόβετε το κρεμμύδι, και ξεφλουδίστε τη γλυκοπατάτα, κόψτε τη σε μικρά κομμάτια.
  • Ραντίστε τη γλυκοπατάτα με Καλύψτε με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, 1 πρέζα κανέλα και αλάτι ψήνετε σε λαδόκολλα για περίπου 25 λεπτά.
  • Εν τω μεταξύ, ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει και γίνει διάφανο για περίπου 10 λεπτά.
  • Τέλος ψήστε τα καρύδια σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά και τα κόβετε στη μέση.
  • Στη συνέχεια ρίχνετε στη σαλατιέρα το μαγειρεμένο κινόα, τις γλυκοπατάτες, και σοταρισμένο κρεμμύδι με το κατσαρό λάχανο και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε αλάτι. Ρίξτε τα ψημένα καρύδια και σερβίρετε.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου