Συνταγή : Κώστας Τσίγκας.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 κοτόπουλο (1,5 κιλό περίπου) κομμένο σε μερίδες
- 2 κουτ. σούπας αλεύρι
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 3 κουτ. γλυκού κάρι σε σκόνη
- 2 κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
- 2 δαφνόφυλλα
- 2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. σούπας τζίντζερ ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
- 1 κουτ. σούπας ξίδι
- 1 φλιτζάνι γάλα καρύδας
- 1 κουτ. σούπας γλυκό του κουταλιού ή κάποιο φρέσκο φρούτο ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στη χύτρα ταχύτητας.
- Αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά το κοτόπουλο.
- Το σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει και προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι.
- Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4 λεπτά και βάζουμε στην κατσαρόλα το τζίντζερ. Μόλις αυτό αρχίσει να αναδίδει τη μυρωδιά του προσθέτουμε το κάρι και το μπαχάρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Σβήνουμε με το κρασί και το ξίδι και ξύνουμε με σπάτουλα τη βάση της κατσαρόλα καλά.
- Μόλις το υγρό εξατμιστεί στο μεγαλύτερό του μέρος, προσθέτουμε το γάλα της καρύδας και τη δάφνη. Ταυτόχρονα συμπληρώνουμε νερό ώστε να καλύψει τα 3/4 του κρέατος.
- Δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι, προσθέτουμε το γλυκό του κουταλιού, σφραγίζουμε τη χύτρα και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 15 περίπου λεπτά από την ώρα που σηκώνεται η βαλβίδα.
- Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ανοίγουμε τη χύτρα αφού αφαιρέσουμε τον ατμό και σερβίρουμε το φαγητό αμέσως μαζί με ρύζι μπασμάτι.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου