Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου.
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Αναμονή τουλάχιστον 1 ώρα, Μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 4 κρεμμύδια τριμμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή
- 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 1 αβγό
- 4 κουτ. σούπας νερό
- 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
- 4 φέτες ψωμί χοντρές χωρίς την κόρα
- αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
Εκτέλεση
- Μαλακώνουμε το ψωμί, το στύβουμε καλά και το ζυμώνουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά για 5 λεπτά. Αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα ή 1 βράδυ.
- Πλάθουμε μπιφτέκια, τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε τηγάνι με ραβδώσεις για 20 λεπτά.
- Προαιρετικά, συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι αρωματισμένο με κουρκουμά και σπόρους καρδάμωμου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου