Ενα λαχταριστό ορεκτικό στο πιάτο σας.
Χρόνος Προετοιμασίας 20'
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 6 άτομα
- 230 γρ. Μαύρα μανιτάρια ( περίπου 12)
- 15 ml. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 2 ντομάτες μικρές κομμένες σε μικρά κυβάκια
- 1 κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
- 3 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
- Αλάτι κατά βούληση
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Στρώνουμε σντικολλητικό χαρτί σε ένα ένα ταψί και το αφήνουμε στην άκρη.
- Αφαιρούμε τα κοτσάνια απο τα μανιτάρια και τα τοποθετούμε στο ταψί.
- Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε το λάδι με το σκόρδο.
- Αλείφουμε τα μανιτάρια με το μίγμα του λαδιού. Ψήνουμε τα μανιτάρια στο φούρνο για 15 περίπου λεπτά.
- Βγάζουμε τα μανιτάρια απο το φούρνο και τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
- Στο μεταξύ καθώς ψήνονται τα μανιτάρια βάζουμε σε ένα μπόλ τις ντομάτες και τις ανακατεύουμε με το κουκουνάρι, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι.
- Γεμίζουμε τα μανιτάρια με το μίγμα με τις ντομάτες που φτιάξαμε και σερβίρουμε.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου