ΜΕΝΟΥ

Pages

Cinnamon rolls


Δείτε βήμα βήμα την συνταγή με εικόνες για σπιτικά ρολά σφολιάτας με κανέλα και ζάχαρη


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά




~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
Για τη ζύμη
  • 1 πακέτο ξηρή μαγιά
  • ¾ φλιτζάνι πλήρες γάλα
  • ¼ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • ¼ φλιτζάνι νερό, θερμαίνεται μέχρι και 45 βαθμούς
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¼ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¼ φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο για να βουτυρώσετε τα ψημένα ρολά

Για τη γέμιση
  • 1/3 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • ¾ φλιτζάνι του καφέ ζάχαρη
  • ¼ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας κανέλα

Για το γλάσο
  • ¼ φλιτζάνι τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 - 4 κουταλιές της σούπας ζεστό γάλα



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για τη ζύμη
  • Στο μπολ του μίξερ αναμείξτε το βούτυρο αυγό, το γάλα, αλάτι, ζάχαρη. 
  • Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια αλεύρι και το μείγμα νερού, της βανίλιας και της μαγιά, ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και σιγά- σιγά προσθέστε περίπου 2 φλιτζάνια αλεύρι. 
  • Γυρίστε την ταχύτητα στη μεσαία σκάλα και αφήστε το μείγμα για περίπου 5 έως 7 λεπτά να αναμειχθεί μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη.
  • Βγάζουμε τη ζύμη από τον κάδο του μίξερ και την ρίχνουμε σε λαδωμένο μπολ, αφήνουμε για 2 ώρες μέχρι να διπλασιάσει τον όγκο της.

Για την συναρμολόγηση γέμισης - ζύμης
  • Σε ένα μικρό μπολ , ανακατέψτε μαζί την καφέ ζάχαρη, κρυσταλλική ζάχαρη και κανέλα.
  • Όταν διπλασιαστεί σε μέγεθος, απλώνετε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια. 
  • Ανοίξτε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο 1. 5 εκ. Απλώνετε το βούτυρο σε όλη την επιφάνεια του φύλλου και πασπαλίζουμε ομοιόμορφα το μείγμα της ζάχαρης και κανέλας. 
  • Πιάνετε την ζύμη από τις άκρες και ρολάρετε προσεκτικά. 
  • Κόψτε προσεκτικά σε 14 με 16 φέτες το ρολό και μεταφέρετε σε λαδωμένο ταψί. 
  • Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε να τους φέρουν πίσω σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για ακόμη 1 ½ ώρα.
  • Εν τω μεταξύ, προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς.
  • Μόλις διπλασιαστούν τα ρολά, βουρτσίστε τα με λίγο λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε για 30 περίπου ή μέχρι να ροδίσουν.
  • Αφήστε τα λίγο να κρυώσουν πριν ρίξετε το γλάσο. 
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το γλάσο σε ένα μπολ εκτός από το γάλα, προσθέστε σιγά- σιγά το γάλα μέχρι να πάρει μια παχύρρευστη μορφή το γλάσο μας. 
  • Αμέσως χύστε το γλάσο πάνω από τα ρολά.







Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου