Δείτε βήμα βήμα την συνταγή με εικόνες για σπιτικά ρολά σφολιάτας με κανέλα και ζάχαρη
Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
- 1 πακέτο ξηρή μαγιά
- ¾ φλιτζάνι πλήρες γάλα
- ¼ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
- ¼ φλιτζάνι νερό, θερμαίνεται μέχρι και 45 βαθμούς
- ¼ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 αυγό
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ¼ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ¼ φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο για να βουτυρώσετε τα ψημένα ρολά
Για τη γέμιση
- 1/3 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- ¾ φλιτζάνι του καφέ ζάχαρη
- ¼ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 1/2 κουταλιά της σούπας κανέλα
Για το γλάσο
- ¼ φλιτζάνι τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
- ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 3 - 4 κουταλιές της σούπας ζεστό γάλα
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για τη ζύμη- Στο μπολ του μίξερ αναμείξτε το βούτυρο αυγό, το γάλα, αλάτι, ζάχαρη.
- Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια αλεύρι και το μείγμα νερού, της βανίλιας και της μαγιά, ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και σιγά- σιγά προσθέστε περίπου 2 φλιτζάνια αλεύρι.
- Γυρίστε την ταχύτητα στη μεσαία σκάλα και αφήστε το μείγμα για περίπου 5 έως 7 λεπτά να αναμειχθεί μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη.
- Βγάζουμε τη ζύμη από τον κάδο του μίξερ και την ρίχνουμε σε λαδωμένο μπολ, αφήνουμε για 2 ώρες μέχρι να διπλασιάσει τον όγκο της.
Για την συναρμολόγηση γέμισης - ζύμης
- Σε ένα μικρό μπολ , ανακατέψτε μαζί την καφέ ζάχαρη, κρυσταλλική ζάχαρη και κανέλα.
- Όταν διπλασιαστεί σε μέγεθος, απλώνετε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια.
- Ανοίξτε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο 1. 5 εκ. Απλώνετε το βούτυρο σε όλη την επιφάνεια του φύλλου και πασπαλίζουμε ομοιόμορφα το μείγμα της ζάχαρης και κανέλας.
- Πιάνετε την ζύμη από τις άκρες και ρολάρετε προσεκτικά.
- Κόψτε προσεκτικά σε 14 με 16 φέτες το ρολό και μεταφέρετε σε λαδωμένο ταψί.
- Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε να τους φέρουν πίσω σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για ακόμη 1 ½ ώρα.
- Εν τω μεταξύ, προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς.
- Μόλις διπλασιαστούν τα ρολά, βουρτσίστε τα με λίγο λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε για 30 περίπου ή μέχρι να ροδίσουν.
- Αφήστε τα λίγο να κρυώσουν πριν ρίξετε το γλάσο.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το γλάσο σε ένα μπολ εκτός από το γάλα, προσθέστε σιγά- σιγά το γάλα μέχρι να πάρει μια παχύρρευστη μορφή το γλάσο μας.
- Αμέσως χύστε το γλάσο πάνω από τα ρολά.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου