Χρόνος Προετοιμασίας 40'
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 5 άτομα
- 3 κρουασάν βουτύρου ατομικά κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 200 γρ. blueberries
- 240 ml. γάλα
- 230 γρ. τυρί κρέμα
- 2 αυγά
- 160 γρ. ζάχαρη
- 1 βανίλια
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Βάζουμε τα κομμάτια του κρουασάν σε ένα τετράγωνο ταψί 22*22 εκ. και τα πασπαλίζουμε με τα blueberries.
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα και το χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με τη ζάχαρη, τα αυγά και τη βανίλια.
- Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα και χτυπάμε καλά το μίγμα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί. Περιχύνουμε τα κομμάτια του κρουασάν με το μίγμα και αφήνουμε το γλυκό για 20 λεπτά να σταθεί.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 35-40 λεπτά μέχρι να ψηθεί το μίγμα. Μπορεί να χρειαστεί να να καλύψουμε με αλουμινόχαρτο το γλυκό τα τελευταία 10 λεπτά του ψησίματος ώστε να μην καεί η επιφάνεια του γλυκού.
- Βγάζουμε το γλυκό απο το φούρνο και το πασπαλίζουμε αμέσως με τη ζάχαρη άχνη.
- Αφήνουμε λίγο το γλυκό σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρουμε.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου