ΜΕΝΟΥ

Pages

Σιροπιαστή κολοκύθα με καρυδόψιχα

Ένα μοναδικό γλυκό που θα σας ξετρελάνει.


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά




~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 μερίδες
  • 1 μικρή κολοκύθα κομμένη σε κύβους χωρίς σπόρους
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη 200 γραμμάρια
  • 2 γαρύφαλλα
  • Χυμο από 1/2 λεμόνι
  • ½ φλιτζάνι θρυμματισμένο καρύδια



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Ρίχνετε τα κομμάτια κολοκύθας σε μια μεγάλη κατσαρόλα και καλύψτε με ζάχαρη. 
  • Αφήνετε την κολοκύθα με τη ζάχαρη στην άκρη για τουλάχιστον 3 ώρες, μέχρι η κολοκύθα να βγάλει τα υγρά της. 
  • Προσθέστε τα γαρύφαλλα και τον χυμό λεμονιού. Ρυθμίζετε τη θερμοκρασία στη μέση της εστίας και σιγοβράζετε με κλειστό το καπάκι για περίπου 30 λεπτά.
  • Να ανακατεύετε συχνά για να μην κολλήσει η κολοκύθα στον πάτο της κατσαρόλας.
  • Μεταφέρετε τα κολοκύθια σε μια πιατέλα και περιχύνουμε με το σιρόπι. 
  • Γαρνίρετε με θρυμματισμένα καρύδια.


Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου