Ένα μοναδικό γλυκό που θα σας ξετρελάνει.
Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 μερίδες
Πηγή - sidagi.gr
Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 μερίδες
- 1 μικρή κολοκύθα κομμένη σε κύβους χωρίς σπόρους
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη 200 γραμμάρια
- 2 γαρύφαλλα
- Χυμο από 1/2 λεμόνι
- ½ φλιτζάνι θρυμματισμένο καρύδια
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Ρίχνετε τα κομμάτια κολοκύθας σε μια μεγάλη κατσαρόλα και καλύψτε με ζάχαρη.
- Αφήνετε την κολοκύθα με τη ζάχαρη στην άκρη για τουλάχιστον 3 ώρες, μέχρι η κολοκύθα να βγάλει τα υγρά της.
- Προσθέστε τα γαρύφαλλα και τον χυμό λεμονιού. Ρυθμίζετε τη θερμοκρασία στη μέση της εστίας και σιγοβράζετε με κλειστό το καπάκι για περίπου 30 λεπτά.
- Να ανακατεύετε συχνά για να μην κολλήσει η κολοκύθα στον πάτο της κατσαρόλας.
- Μεταφέρετε τα κολοκύθια σε μια πιατέλα και περιχύνουμε με το σιρόπι.
- Γαρνίρετε με θρυμματισμένα καρύδια.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου