ΜΕΝΟΥ

Pages

Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με λουκάνικο και μανούρι


Ενας φανταστικός μεζές για το ουζάκι σας.


Προετοιμασία 20΄
Μαγείρεμα 45΄



~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
  • 4 πιπεριές Φλωρίνης
  • 150 γρ. λουκάνικο χωριάτικο
  • 100 γρ. μανούρι
  • 8 φιλετάκια αντζούγιας ψιλοκομμένα
  • 1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα πιπέρι καυτερό κόκκινο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βάζουμε τις πιπεριές σε μικρό ταψί, τις ραντίζουμε με μία κουταλιά ελαιόλαδο και μία κουταλιά ξίδι, και τις ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά περίπου. 
  • Αποφλοιώνουμε το λουκάνικο και κόβουμε το εσωτερικό του σε μικρά κομμάτια.
  • Βάζουμε μία κουταλιά ελαιόλαδο σε μικρό τηγάνι και μόλις ζεσταθεί, σοτάρουμε το λουκάνικο και την αντζούγια για 5 λεπτά περίπου. 
  • Βγάζουμε το μείγμα από το τηγάνι και προσθέτουμε το μανούρι. Το θρυμματίζουμε με πιρούνι μαζί με το λουκάνικο, τις αντζούγιες και ρίχνουμε το θυμάρι και το καυτερό πιπέρι. 
  • Αφήνουμε στην άκρη.
  • Βγάζουμε τις πιπεριές από τον φούρνο και τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν. Κόβουμε το καπάκι όπως στα γεμιστά και το κρατάμε. Καθαρίζουμε τα σπόρια από το εσωτερικό της πιπεριάς με κουταλάκι και τη γεμίζουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε. 
  • Κλείνουμε με το καπάκι της. Απλώνουμε ξανά τις πιπεριές στο ταψί και τις αλείφουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το ξίδι. 
  • Βάζουμε πάλι στον φούρνο και τις ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου.

Πηγή - ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου