Ενα διαφορετικό κλαμπ σαντουιτς στο πιάτο σας
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- 4 φέτες ψωμί πολύσπορο
- 2 φέτες ψητή γαλοπούλα με μέλι Fouantre Ifantis
- Φύλλα μαρουλιού
- 1 ντομάτα
- Mαγιονέζα Ηellmann’s Light
- 3 πιπεριές (πορτοκαλί-κίτρινη-κόκκινη)
- 1 κολοκυθάκι
- Ξίδι μπαλσάμικο με μέλι
Για τη σαλάτα:
- 200-250 γρ. ψητή γαλοπούλα με μέλι Fouantre Ifantis
- ½ ματσ. ρόκα
- Μαρούλι σγουρό (πράσινο & κόκκινο)
- 1 σικορέ
- 3 πιπεριές (κόκκινη-κίτρινη-πορτοκαλί)
- 1 κ.σ. κουκουνάρι
- 1 κ.σ. κινόα
- 1 αβοκάντο
- Κράνμπερις & γκότζι μπέρις
- ½ ρόδι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
- Χυμό απο 2 λεμόνια
- 1 κ.γ. μαύρη ζάχαρη
- Αλάτι –πιπέρι
- Ξίδι μπαλσάμικο με μέλι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Κόβουμε τα σκληρά μέρη του μαρουλιού. Κόβουμε τη ντομάτα σε ροδέλες και τη γαλοπούλα σε φέτες.
- Ψιλοκόβουμε και σωτάρουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια και το κολοκυθάκι, μέχρι να πάρουν χρώμα. Βάζουμε πάνω σε μια φέτα ψωμί τη γαλοπούλα.
- Σκεπάζουμε με άλλη μία φέτα ψωμί.
- Προσθέτουμε το μαρούλι και τη ντομάτα και καλύπτουμε με μία ακόμη φέτα ψωμί, την οποία έχουμε αλείψει με μαγιονέζα.
- Κόβουμε το σάντουιτς σε τέσσερα κομμάτια και σε κάθε κομμάτι καρφώνουμε μία οδοντογλυφίδα.
- Σερβίρουμε τα σάντουιτς με τα σωταρισμένα λαχανικά και προσθέτουμε ξίδι μπαλσάμικο με μέλι.
Για τη σαλάτα:
- Κόβουμε σε ένα μπολ το σγουρό μαρούλι και το σικορέ σε χοντρά κομμάτια.
- Παίρνουμε σπόρους από το ρόδι, κόβουμε και προσθέτουμε τις πιπεριές.
- Τα ανακατεύουμε, πασπαλίζουμε με κινόα, προσθέτουμε κράνμπερις και γκότζι μπέρις, αβοκάντο κομμένο σε φετάκια, αλατοπίπερο, κουκουνάρι και χυμό λεμονιού.
- Κόβουμε μικρά κομμάτια γαλοπούλας με τσέρκι, δίνοντας το σχήμα καρδιάς και στολίζουμε τη σαλάτα.
- Ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού με τη μαύρη ζάχαρη και περιχύνουμε τη σαλάτα.
- Προσθέτουμε ελαιόλαδο και ξίδι μπαλσάμικο με μέλι.
Ημέρα προβολής 17/12/13. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου