ΜΕΝΟΥ

Pages

Κλαμπ σάντουιτς με ψητή γαλοπούλα & Χρισουγεννιάτικη σαλάτα


Ενα διαφορετικό κλαμπ σαντουιτς στο πιάτο σας








~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
  • 4 φέτες ψωμί πολύσπορο
  • 2 φέτες ψητή γαλοπούλα με μέλι Fouantre Ifantis
  • Φύλλα μαρουλιού
  • 1 ντομάτα
  • Mαγιονέζα Ηellmann’s Light
  • 3 πιπεριές (πορτοκαλί-κίτρινη-κόκκινη)
  • 1 κολοκυθάκι
  • Ξίδι μπαλσάμικο με μέλι


Για τη σαλάτα:
  • 200-250 γρ. ψητή γαλοπούλα με μέλι Fouantre Ifantis
  • ½ ματσ. ρόκα
  • Μαρούλι σγουρό (πράσινο & κόκκινο)
  • 1 σικορέ
  • 3 πιπεριές (κόκκινη-κίτρινη-πορτοκαλί)
  • 1 κ.σ. κουκουνάρι
  • 1 κ.σ. κινόα
  • 1 αβοκάντο
  • Κράνμπερις & γκότζι μπέρις
  • ½ ρόδι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • Χυμό απο 2 λεμόνια
  • 1 κ.γ. μαύρη ζάχαρη
  • Αλάτι –πιπέρι
  • Ξίδι μπαλσάμικο με μέλι



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Κόβουμε τα σκληρά μέρη του μαρουλιού. Κόβουμε τη ντομάτα σε ροδέλες και τη γαλοπούλα σε φέτες. 
  • Ψιλοκόβουμε και σωτάρουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια και το κολοκυθάκι, μέχρι να πάρουν χρώμα. Βάζουμε πάνω σε μια φέτα ψωμί τη γαλοπούλα. 
  • Σκεπάζουμε με άλλη μία φέτα ψωμί. 
  • Προσθέτουμε το μαρούλι και τη ντομάτα και καλύπτουμε με μία ακόμη φέτα ψωμί, την οποία έχουμε αλείψει με μαγιονέζα. 
  • Κόβουμε το σάντουιτς σε τέσσερα κομμάτια και σε κάθε κομμάτι καρφώνουμε μία οδοντογλυφίδα. 
  • Σερβίρουμε τα σάντουιτς με τα σωταρισμένα λαχανικά και προσθέτουμε ξίδι μπαλσάμικο με μέλι.

Για τη σαλάτα:
  • Κόβουμε σε ένα μπολ το σγουρό μαρούλι και το σικορέ σε χοντρά κομμάτια. 
  • Παίρνουμε σπόρους από το ρόδι, κόβουμε και προσθέτουμε τις πιπεριές. 
  • Τα ανακατεύουμε, πασπαλίζουμε με κινόα, προσθέτουμε κράνμπερις και γκότζι μπέρις, αβοκάντο κομμένο σε φετάκια, αλατοπίπερο, κουκουνάρι και χυμό λεμονιού. 
  • Κόβουμε μικρά κομμάτια γαλοπούλας με τσέρκι, δίνοντας το σχήμα καρδιάς και στολίζουμε τη σαλάτα.
  • Ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού με τη μαύρη ζάχαρη και περιχύνουμε τη σαλάτα. 
  • Προσθέτουμε ελαιόλαδο και ξίδι μπαλσάμικο με μέλι.

Ημέρα προβολής 17/12/13. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου