Αν έχετε βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια τότε δοκιμάστε αυτή την πρωτότυπη συνταγή
Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 6-8 άτομα
Πηγή - sidagi.gr
Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 6-8 άτομα
- 1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη
- 1/2 κούπα χλιαρό νερό 40 βαθμούς Κελσίου
- 1/4 κούπας λάδι
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κιλό ντομάτες χωρίς τους σπόρους και τη φλούδα ψιλοκομμένες
- 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
- 1 κουταλιά του γλυκού θυμάρι
- 100 γραμμάρια τυρί φέτα τριμμένη
- 100 γραμμάρια τυρί γκούντα τριμμένο
- 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κουταλάκι μαγιά ξερή
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 1 κουταλάκι μίγμα μπαχαρικών της επιλογής σας
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με τη μαγιά, το αλάτι και τα μυρωδικά.
- Δημιουργείτε ένα λάκκο στο κέντρο και ρίξτε το μέλι και τη μαργαρίνη.
- Προσθέστε το νερό κι ανακατέψτε όλα τα υλικά, αρχικά με ένα κουτάλι κι έπειτα με τα χέρια, ζυμώνοντας σε ζύμη μαλακιά, να μην κολλάει στα δάχτυλα.
- Σκεπάστε τη με πλαστική μεμβράνη κι αφήστε τη σε ζεστό, υγρό μέρος, για 1 ώρα, να διπλασιαστεί σε όγκο ή για 10 λεπτά σε ζεστό φούρνο.
- Συγχρόνως, σε μια κατσαρόλα σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο στο λάδι. Ρίχνετε την ντομάτα, τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι κι αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράζει 30 λεπτά, ώσπου να δέσει.
- Ανοίξτε τη ζύμη σε φύλλο και στρώστε τη σε ένα ταψί για πίτσες με διάμετρο 30 εκ.
- Απλώστε τη σάλτσα ντομάτας επάνω στη ζύμη, αφήνοντας ένα περιθώριο 2 εκ. τριγύρω, και πασπαλίστε την επιφάνεια με τη ρίγανη και το θυμάρι.
- Ψήστε την ντοματόπιτα σε φούρνο 200 βαθμών για 25 λεπτά, ώσπου να ροδίσει το ψωμί.
- Αν θέλετε για να αποκτήσει περισσότερη νοστιμιά πασπαλίζετε πάνω από την πίτα με τυρί φέτα και γκούντα πριν τη βάλετε στο φούρνο! Δίνει τρομερή γεύση.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου