ΜΕΝΟΥ

Pages

Σπιτική lime pie με επικάλυψη μαρέγκας


Φτιάξτε με απλά υλικά σπιτική lime pie για το απογευματινό σας γλύκισμα


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά




~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
Για τη βάση
  • 1 συσκευασία μπισκότα σκληρά της επιλογής σας
  • 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/3 φλιτζανιού βούτυρο, λειωμένο

Για τη γέμιση
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα lime
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό λάιμ
  • 2 ολόκληρoi κρόκοι αυγών
  • 1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα

Για τη μαρέγκα
  • Έξι ασπράδια αυγών
  • 175 γραμμάρια ζάχαρη
  • 175 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • Μία κουταλιά του γλυκού ξίδι
  • Μία κουταλιά του γλυκού κορν φλάουρ
  • Μία πρέζα αλάτι
  • Μία πρέζα βανίλια σκόνη



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για τη βάση
  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Στο μπλέντερ θρυμματίζετε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη. 
  • Ρίξτε τα σε ένα μπολ και ανακατεύετε μέσα τη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο. 
  • Πατήστε με τη βάση ενός ποτηριού το μείγμα μπισκότου σε μια φόρμα για τάρτες και ψήνουμε για 5 λεπτά.

Για τη γέμιση
  • Ανακατέψτε το ξύσμα λάιμ, χυμό λάιμ, και κρόκους αυγών σε ένα μπολ μίξερ. 
  • Προσθέστε στο ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός. 
  • Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στη βάση μπισκότου και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς. 
  • Στη συνέχεια απλώνουμε τη μαρέγκα πάνω στη lime pie και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά στους 160 βαθμούς.
  • Βγάζουμε από το φούρνο, αφήστε το να κρυώσει, βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα έως 2 ώρες.

Για τη μαρέγκα
  • Χτυπάμε τα ασπράδια αυγών ενώ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το ξίδι και το αλάτι σιγά σιγά.
  •  Όταν σφίξει η μαρέγκα καλά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε απαλά με τη σπάτουλα.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου