Φτιάξτε με απλά υλικά σπιτική lime pie για το απογευματινό σας γλύκισμα
Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
- 1 συσκευασία μπισκότα σκληρά της επιλογής σας
- 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/3 φλιτζανιού βούτυρο, λειωμένο
Για τη γέμιση
- 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα lime
- 1/2 φλιτζάνι χυμό λάιμ
- 2 ολόκληρoi κρόκοι αυγών
- 1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
Για τη μαρέγκα
- Έξι ασπράδια αυγών
- 175 γραμμάρια ζάχαρη
- 175 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- Μία κουταλιά του γλυκού ξίδι
- Μία κουταλιά του γλυκού κορν φλάουρ
- Μία πρέζα αλάτι
- Μία πρέζα βανίλια σκόνη
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για τη βάση- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
- Στο μπλέντερ θρυμματίζετε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Ρίξτε τα σε ένα μπολ και ανακατεύετε μέσα τη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο.
- Πατήστε με τη βάση ενός ποτηριού το μείγμα μπισκότου σε μια φόρμα για τάρτες και ψήνουμε για 5 λεπτά.
Για τη γέμιση
- Ανακατέψτε το ξύσμα λάιμ, χυμό λάιμ, και κρόκους αυγών σε ένα μπολ μίξερ.
- Προσθέστε στο ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.
- Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στη βάση μπισκότου και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς.
- Στη συνέχεια απλώνουμε τη μαρέγκα πάνω στη lime pie και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά στους 160 βαθμούς.
- Βγάζουμε από το φούρνο, αφήστε το να κρυώσει, βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα έως 2 ώρες.
Για τη μαρέγκα
- Χτυπάμε τα ασπράδια αυγών ενώ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το ξίδι και το αλάτι σιγά σιγά.
- Όταν σφίξει η μαρέγκα καλά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε απαλά με τη σπάτουλα.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου