Ένα διαφορετικό αλλά λαχταριστό μπέργκερ στο πιάτο σας.
Χρόνος Προετοιμασίας 20΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
- 4 λουκάνικα γαλοπούλας
- 150 γρ. ρόκα
- 60 ml. ελαιόλαδο
- 6 αυγά
- 4 ψωμάκια για μπέργκερ κομμένα στη μέση
- 1 ντομάτα κομμένη σε φέτες
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Σκίζουμε τα λουκάνικα με ένα μαχαίρι και αφαιρούμε το εσωτερικό τους.
- Πλάθουμε τη ζύμη του εσωτερικού σε δυο μπιφτέκια.
- Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει σε μέτρια θερμοκρασία.
- Τοποθετούμε τα μπιφτέκια στο τηγάνι και τα τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά απο κάθε πλεύρά μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Αφαιρούμε τα μπιφτέκια απο το τηγάνι και τα βάζουμε σε ένα πιάτο. Αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε τη ρόκα στο τηγάνι μαζί με 1 κ.σ. νερό. Αφήνουμε τη ρόκα να μαραθεί στο τηγάνι και αποσύρουμε απο τη φωτιά.
- Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει. Στο μεταξύ σπάμε τα αυγά σε ένα μπόλ και τα χτυπάμε. Μεταφέρουμε το μίγμα στο τηγάνι με το λάδι και τηγανίζουμε το μίγμα για 2-3 λεπτά μέχρι να ψηθεί το αυγό.
- Φροντίζουμε να ανακατεύουμε το μίγμα τακτικά ώστε να μην καεί. Δεν χρειάζεται να σχηματίσουμε μια κανονική ομελέτα.
- Παίρνουμε ένα μισό ψωμάκι και τοποθετούμε πάνω του ένα μπιφτεκάκι. Καλύπτουμε το μπιφτέκι με τη μισή ομελέτα, τη μισή ρόκα και τημισή ποσότητα της ντομάτας.
- Καλύπτουμε με ένα άλλο μισό κομμάτι ψωμιού.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα υλικά.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου