Φαντασικά cookies από το Γιάννη Λουκάκο
Χρόνος 45΄
Tip
Για καλύτερα αποτελέσματα στο ψήσιμο των cookies, ξεκουράζουμε την ζύμη μετά την παρασκευή της στο ψυγείο για 24 ώρες.
Πηγή - yiannislucacos.gr
Χρόνος 45΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 20 Cookies 45gr
- 185 γρ. αλεύρι
- 125 γρ. βούτυρο, σε μικρά κομμάτια
- 1 αυγό
- 4 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 2 γρ. μπέικιν σόδα
- 180 γρ. ζάχαρη μαύρη
- 5 γρ. αλάτι
- 5 γρ. βανίλια εκχύλισμα
- 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
- Στο μίξερ χτυπάμε με το φτερό, το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τo αυγό και χτυπάμε για να ομογενοποιηθεί.
- Προσθέτουμε τη βανίλια και στη συνέχεια χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι σιγά σιγά, περιμένοντας πάλι να ομογενοποιηθεί κάθε δόση, προτού προσθέσουμε την επόμενη.
- Όταν ενσωματωθεί όλο το μείγμα του αλευριού, σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
- Σ’ ένα ταψί, στρώνουμε χαρτί ψησίματος ή σιλικόνη.
- Κόβουμε με το χέρι μπαλάκια ζύμης των 45 γρ. περίπου και τα τοποθετούμε στο ταψί, φροντίζοντας να έχουν 5 εκ. απόσταση μεταξύ τους από κάθε πλευρά, καθώς θα απλώσουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα, περίπου 10 λεπτά.
Tip
Για καλύτερα αποτελέσματα στο ψήσιμο των cookies, ξεκουράζουμε την ζύμη μετά την παρασκευή της στο ψυγείο για 24 ώρες.
Πηγή - yiannislucacos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου