ΜΕΝΟΥ

Pages

Αραβικές πίτες με αυγό ποσέ, λαχανικά και χούμους

Μια πίτα διαφορετική από τις άλλες.


Χρόνος Προετοιμασίας 20'






~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • μαρούλι ( 5 φύλλα)
  • 100 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 4 αραβικές πίτες
  • 15 ml. ελαιόλαδο
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 6 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
  • θυμάρι 1 κ.γ.
  • 4 αυγά
  • 4 κ.σ. χούμους



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Θα μπορούσε να είναι και το μεσημεριανό μας στο γραφέιο.
  • Βάζουμε το λάδι ,σε ένα βαθύ τηγάνι, να κάψει σε μέτρια φωτιά. 
  • Προσθέτουμε τα ντοματίνια, τα κρεμμύδια, το θυμάρι και το σκόρδο. 
  • Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά,περίπου 4-5 λεπτά. 
  • Προσθέτουμε το μαρούλι, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμη μέχρι να μαραθεί ελαφρώς το μαρούλι.
  • Προσθέτουμε το βασιλικό, ανακατεύουμε και αποσύρουμε το τηγάνι απο τη φωτιά.
  • Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και το αφήνουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά. 
  • Σπάμε κάθε αυγό σε χωριστό μπολάκι. 
  • Κλέινουμε το μάτι της κουζίνας χωρίς να αποσύρουμε την κατσαρόλα απο το μάτι και ρίχνουμε κάθε αυγό μέσα στο νερό που έχει βράσει σε διαφόρετικό σημείο. 
  • Αφήνουμε τα αυγά μέσα στο νερό για 3-4 λεπτά μέχρι να σταθούν και να γίνει λευκό το ασπράδι τους.
  • Τοποθετούμε τις αραβικές σε μια πιατέλα, αν θέλουμε μπορούμε να τις ψήσουμε για 1-2 λεπτά περίπου. Αλείφουμε κάθε αραβική με 1 κ.σ. χούμους. 
  • Μοιράζουμε το μίγμα με τα λαχανικά σε κάθε αραβική.
  • Βγάζουμε τα αυγά απο το νερό με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας και τοποθετούμε απο ένα αυγό σε κάθε αραβική πίτα. 
  • Σπάμε τον κρόκο του αυγού, τυλίγουμε την αραβική σε ρολό και σερβίρουμε.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου