Χρόνος Προετοιμασίας 20'
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- μαρούλι ( 5 φύλλα)
- 100 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 4 αραβικές πίτες
- 15 ml. ελαιόλαδο
- Αλάτι κατά βούληση
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
- 6 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
- θυμάρι 1 κ.γ.
- 4 αυγά
- 4 κ.σ. χούμους
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Θα μπορούσε να είναι και το μεσημεριανό μας στο γραφέιο.
- Βάζουμε το λάδι ,σε ένα βαθύ τηγάνι, να κάψει σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε τα ντοματίνια, τα κρεμμύδια, το θυμάρι και το σκόρδο.
- Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά,περίπου 4-5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το μαρούλι, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμη μέχρι να μαραθεί ελαφρώς το μαρούλι.
- Προσθέτουμε το βασιλικό, ανακατεύουμε και αποσύρουμε το τηγάνι απο τη φωτιά.
- Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και το αφήνουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά.
- Σπάμε κάθε αυγό σε χωριστό μπολάκι.
- Κλέινουμε το μάτι της κουζίνας χωρίς να αποσύρουμε την κατσαρόλα απο το μάτι και ρίχνουμε κάθε αυγό μέσα στο νερό που έχει βράσει σε διαφόρετικό σημείο.
- Αφήνουμε τα αυγά μέσα στο νερό για 3-4 λεπτά μέχρι να σταθούν και να γίνει λευκό το ασπράδι τους.
- Τοποθετούμε τις αραβικές σε μια πιατέλα, αν θέλουμε μπορούμε να τις ψήσουμε για 1-2 λεπτά περίπου. Αλείφουμε κάθε αραβική με 1 κ.σ. χούμους.
- Μοιράζουμε το μίγμα με τα λαχανικά σε κάθε αραβική.
- Βγάζουμε τα αυγά απο το νερό με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας και τοποθετούμε απο ένα αυγό σε κάθε αραβική πίτα.
- Σπάμε τον κρόκο του αυγού, τυλίγουμε την αραβική σε ρολό και σερβίρουμε.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου