ΜΕΝΟΥ

Pages

Σούπα βελουτέ με πράσο και κρέμα γάλακτος

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : Για 2-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Σερβίρετε ζεστή και πασπαλίζετε με λίγη παρμεζάνα

Υλικά

  • 1/4 κουταλιά του γλυκού θυμάρι
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού αποξηραμένη μαντζουράνα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 2 πράσα κομμένα σε ροδέλες (μόνο βολβός)
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 5 πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 5 φλιτζάνια τσαγιού ζωμό κοτόπουλο
  • 1/4 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

  • Πλένουμε από τα χώματα τις πατάτες και καθαρίζουμε, τις κόβουμε σε 4 ή σε μικρότερα κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος της πατάτας.
  • Πλένουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε ροδέλες μόνο τους βολβούς.
  • Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε για 5-7 λεπτά, σε σιγανή φωτιά, το βούτυρο με τα πράσα, το κρεμμύδι και τις πατάτες, ανακατεύοντας συχνά.
  • Ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλου και τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  • Βάζουμε τα λαχανικά στο μπλέντερ να λιώσουν καλά και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  • Ρίχνουμε το αλάτι, πιπέρι και την κρέμα γάλακτος.
  • Ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε τη φωτιά.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου