¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : Για 2-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 1/4 κουταλιά του γλυκού θυμάρι
- 1/2 κουταλιά του γλυκού αποξηραμένη μαντζουράνα
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 2 πράσα κομμένα σε ροδέλες (μόνο βολβός)
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 5 πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
- 5 φλιτζάνια τσαγιού ζωμό κοτόπουλο
- 1/4 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
- Πλένουμε από τα χώματα τις πατάτες και καθαρίζουμε, τις κόβουμε σε 4 ή σε μικρότερα κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος της πατάτας.
- Πλένουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε ροδέλες μόνο τους βολβούς.
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε για 5-7 λεπτά, σε σιγανή φωτιά, το βούτυρο με τα πράσα, το κρεμμύδι και τις πατάτες, ανακατεύοντας συχνά.
- Ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλου και τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Βάζουμε τα λαχανικά στο μπλέντερ να λιώσουν καλά και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα.
- Ρίχνουμε το αλάτι, πιπέρι και την κρέμα γάλακτος.
- Ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε τη φωτιά.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου