Ταιριάζει απίστευτα με τα ψητά σας
Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 με 6 άτομα
- 10 πατάτες
- 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
- 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- Αλάτι
- 1 κουταλιά του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κουταλιά της σούπας γλυκιά πάπρικα
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Πλένετε και τρίβετε εξωτερικά τις πατάτες και τις βάζετε να βράσουν για περίπου 15 λεπτά, χωρίς να λιώσουν.
- Όσο είναι ακόμα ζεστές τις ξεφλουδίζετε προσεκτικά.
- Λιώνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και προσθέτετε τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς και φροντίζοντας να μην «καεί».
- Όταν το μείγμα γίνει μια χρυσαφί καραμέλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε τις πατάτες, ανακατεύοντας τες για να αναμειχθούν ομοιόμορφα με την καραμέλα.
- Τις τοποθετείτε σε μία ζεστή πιατέλα και τις πασπαλίζετε με αλάτι.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου