ΜΕΝΟΥ

Pages

Πατάτες φούρνου με πάπρικα



Ταιριάζει απίστευτα με τα ψητά σας


Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά





~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 με 6 άτομα
  • 10 πατάτες
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • Αλάτι
  • 1 κουταλιά του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας γλυκιά πάπρικα



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Πλένετε και τρίβετε εξωτερικά τις πατάτες και τις βάζετε να βράσουν για περίπου 15 λεπτά, χωρίς να λιώσουν. 
  • Όσο είναι ακόμα ζεστές τις ξεφλουδίζετε προσεκτικά.
  • Λιώνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και προσθέτετε τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς και φροντίζοντας να μην «καεί».
  • Όταν το μείγμα γίνει μια χρυσαφί καραμέλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε τις πατάτες, ανακατεύοντας τες για να αναμειχθούν ομοιόμορφα με την καραμέλα.
  • Τις τοποθετείτε σε μία ζεστή πιατέλα και τις πασπαλίζετε με αλάτι.


Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου