¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Cookbox
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄,
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή.
Υλικά
- 500 γρ. λαχανάκια βρυξελλών
- 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου 3-4 κ.σ.)
- 200 ml. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα & 1 κ.σ. για τη σάλτσα
- 3 κ.γ. μαγιονέζα
- 1 κ.σ. μέλι
- 1/2 λεμόνι το χυμό του
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1/2 κ.γ. πάπρικα
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε με την προετοιμασία της σάλτσας που θα περιχύσουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα, το σκόρδο, το μέλι, 1 κ.σ. σούπας ελαιόλαδο, το χυμό ½ λεμονιού, την πάπρικα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν και τα κρατάμε στην άκρη.
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών στη μέση και τα αλευρώνουμε.
- Προθερμαίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή θερμοκρασία και ρίχνουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών να τηγανιστούν μέχρι να πάρουν μια ελαφριά χρυσαφή απόχρωση και να είναι τραγανά, περίπου για 2-3 λεπτά.
- Τα βγάζουμε από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε να στραγγίζουν σε μια πιατέλα που πρώτα έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Τα σερβίρουμε ζεστά σε πιατέλα και περιχύνουμε από πάνω τη σάλτσα που έχουμε φτιάξει νωρίτερα.
*
* Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - cookbox.gr (Ο σύνδεσμος στο site δεν υφίσταται ποια, έλεγχος 25/12/2019)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου