ΜΕΝΟΥ

Pages

Τηγανιτά λαχανάκια Βρυξελλών με μέλι

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Cookbox
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄,
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή.

Υλικά
  • 500 γρ. λαχανάκια βρυξελλών
  • 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου 3-4 κ.σ.)
  • 200 ml. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα & 1 κ.σ. για τη σάλτσα
  • 3 κ.γ. μαγιονέζα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1/2 λεμόνι το χυμό του
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
  • Ξεκινάμε με την προετοιμασία της σάλτσας που θα περιχύσουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα, το σκόρδο, το μέλι, 1 κ.σ. σούπας ελαιόλαδο, το χυμό ½ λεμονιού, την πάπρικα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν και τα κρατάμε στην άκρη.
  • Καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών στη μέση και τα αλευρώνουμε.
  • Προθερμαίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή θερμοκρασία και ρίχνουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών να τηγανιστούν μέχρι να πάρουν μια ελαφριά χρυσαφή απόχρωση και να είναι τραγανά, περίπου για 2-3 λεπτά.
  • Τα βγάζουμε από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε να στραγγίζουν σε μια πιατέλα που πρώτα έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Τα σερβίρουμε ζεστά σε πιατέλα και περιχύνουμε από πάνω τη σάλτσα που έχουμε φτιάξει νωρίτερα.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Πηγή - cookbox.gr 
(Ο σύνδεσμος στο site δεν υφίσταται ποια, έλεγχος 25/12/2019)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου