Σπιτικά σαβαγιάρ για τα γλυκά σας.
Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
Πηγή - sidagi.gr
Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
- 1 1/4 φλυτζάνια (125 γραμμάρια) κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρησεις
- 1/4 φλιτζάνι (50 γραμμάρια) κρυσταλλική ζάχαρη
- 4 μεγάλα ασπράδια αυγών σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/4 φλιτζάνι (50 γραμμάρια) κρυσταλλική ζάχαρη
- 6 μεγάλα κρόκοι αυγών σε θερμοκρασία δωματίου
- ¼ κουταλάκι του γλυκού κρεμόριο (cream of tartar)
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια εσανς
- 1 φλιτζάνι (100 γραμμάρια) ζάχαρη άχνη ή κρυσταλλική για πασπαλίσμα
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Παίρνετε ένα μεγάλο ταψί και απλώνετε μια λαδόκολλα.
- Τοποθετήστε στη σακούλα κορνέ μια στρογγυλή μύτη.
- Κοσκινίστε 3 φορές το αλεύρι και 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική και αφήνετε στην άκρη.
- Σε ένα μπολ μίξερ χτυπάτε τους κρόκους των αυγών μέχρι να πήξει το μείγμα και αποκτήσει ένα ανοιχτόχρωμο χρώμα.
- Προσθέστε τη βανίλια και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Στο δεύτερο μπολ ανακατέψτε τα ασπράδια αυγών σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αποκτήσει μια αφρώδη υφή, περίπου 30 δευτερόλεπτα, προσθέστε το κρεμόριο.
- Γυρίστε την ταχύτητα στη μεσαία σκάλα και χτυπήστε μέχρι να κάνει η μαρέγκα μας απαλές κορυφές .
- Σιγά-σιγά πασπαλίζουμε με το 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη πάνω από τη μαρέγκα μέχρι να γίνει ένα παχύ και γυαλιστερό μείγμα, περίπου 2 λεπτά.
- Αμέσως χύστε τους κρόκους πάνω από τη μαρέγκα και απαλά ανακατεύετε μαζί με μια σπάτουλα .
- Κοσκινίστε το 1/2 του αλευριού πάνω από τα αυγά.
- Χρησιμοποιώντας τον δάρτη διπλώνετε απαλά το μείγμα με το αλεύρι σίγα σιγά μέχρι να το απορροφήσει.
- Επαναλάβετε με το υπόλοιπο του αλεύρου και διπλώνετε το μείγμα απαλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Γρήγορα ρίξτε το μείγμα στη σακούλα ζαχαροπλαστικής και κάνουμε λωρίδες μεσαίου μεγέθους πάνω στη λαδόκολλα με απόσταση 1 εκ μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν κατά το ψήσιμο.
- Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή κρυσταλλική.
- Ψήστε για περίπου 8-12 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος των σαβαγιάρ.
- Στη συνέχεια αφαιρείται τα σαβαγιαρ με μια σπάτουλα και αφήνετε να κρυώσουν καλά πριν τα χρησιμοποιήσετε.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου