ΜΕΝΟΥ

Pages

Σπιτικά σαβαγιάρ

Σπιτικά σαβαγιάρ για τα γλυκά σας.


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά





~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
  • 1 1/4 φλυτζάνια (125 γραμμάρια) κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρησεις
  • 1/4 φλιτζάνι (50 γραμμάρια) κρυσταλλική ζάχαρη
  • 4 μεγάλα ασπράδια αυγών σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/4 φλιτζάνι (50 γραμμάρια) κρυσταλλική ζάχαρη
  • 6 μεγάλα κρόκοι αυγών σε θερμοκρασία δωματίου
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού κρεμόριο (cream of tartar)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια εσανς
  • 1 φλιτζάνι (100 γραμμάρια) ζάχαρη άχνη ή κρυσταλλική για πασπαλίσμα



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Παίρνετε ένα μεγάλο ταψί και απλώνετε μια λαδόκολλα.
  • Τοποθετήστε στη σακούλα κορνέ μια στρογγυλή μύτη.
  • Κοσκινίστε 3 φορές το αλεύρι και 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική και αφήνετε στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ μίξερ χτυπάτε τους κρόκους των αυγών μέχρι να πήξει το μείγμα και αποκτήσει ένα ανοιχτόχρωμο χρώμα. 
  • Προσθέστε τη βανίλια και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  • Στο δεύτερο μπολ ανακατέψτε τα ασπράδια αυγών σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αποκτήσει μια αφρώδη υφή, περίπου 30 δευτερόλεπτα, προσθέστε το κρεμόριο. 
  • Γυρίστε την ταχύτητα στη μεσαία σκάλα και χτυπήστε μέχρι να κάνει η μαρέγκα μας απαλές κορυφές . 
  • Σιγά-σιγά πασπαλίζουμε με το 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη πάνω από τη μαρέγκα μέχρι να γίνει ένα παχύ και γυαλιστερό μείγμα, περίπου 2 λεπτά.
  • Αμέσως χύστε τους κρόκους πάνω από τη μαρέγκα και απαλά ανακατεύετε μαζί με μια σπάτουλα .
  • Κοσκινίστε το 1/2 του αλευριού πάνω από τα αυγά.
  • Χρησιμοποιώντας τον δάρτη διπλώνετε απαλά το μείγμα με το αλεύρι σίγα σιγά μέχρι να το απορροφήσει. 
  •  Επαναλάβετε με το υπόλοιπο του αλεύρου και διπλώνετε το μείγμα απαλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Γρήγορα ρίξτε το μείγμα στη σακούλα ζαχαροπλαστικής και κάνουμε λωρίδες μεσαίου μεγέθους πάνω στη λαδόκολλα με απόσταση 1 εκ μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν κατά το ψήσιμο.
  • Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή κρυσταλλική.
  • Ψήστε για περίπου 8-12 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος των σαβαγιάρ.
  • Στη συνέχεια αφαιρείται τα σαβαγιαρ με μια σπάτουλα και αφήνετε να κρυώσουν καλά πριν τα χρησιμοποιήσετε.



Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου