ΜΕΝΟΥ

Pages

Πατάτες γεμιστές με τσένταρ και ζαμπόν

Δοκιμάστε τις με βούτυρο μαζί με ζαμπόν και δώστε άλλη γεύση στις πατάτες σας


Απαιτούμενος χρόνος: 35 λεπτά




~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
  • 1 ½ κιλό μεγάλες πατάτες
  • 4 κουταλιές της σούπας κοφτές αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού τσένταρ τριμμένο
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 50 γραμμάρια ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • Μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • Μερικές φέτες τσένταρ
  • Βούτυρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Δοκιμάστε τις με βούτυρο μαζί με ζαμπόν και δώστε άλλη γεύση στις πατάτες σαςΠλένουμε τις πατάτες. Κόβουμε μια φέτα, κατά μήκος, και τις αδειάζουμε λίγο με το κουταλάκι των χόρτων.
  • Τις βράζουμε σε νερό αλατισμένο έως ότου μαλακώσουν για περίπου 25 λεπτά.
  • Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι. Το ζεματάμε,το στραγγίζουμε και το κόβουμε. Το σοτάρουμε με λίγο βούτυρο. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.
  • Για να ετοιμάσουμε τη σάλτσα, ζεσταίνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε το μείγμα, ενώ ρίχνουμε τμηματικά, το γάλα. Όταν η σάλτσα πήξει, τη βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τσένταρ ψιλοκομμένο, το ζαμπόν ψιλοκομμένο τα αυγά και λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο.
  • Αναμειγνύουμε το σπανάκι με τη σάλτσα που φτιάξαμε και γεμίζουμε τις πατάτες.
  • Τις βάζουμε σε ταψί βουτυρωμένο, τις περιχύνουμε με λίγο βούτυρο και τις ψήνουμε στο φούρνο επί μισή ώρα.
  • Βάζουμε προς το τέλος επάνω σε κάθε πατάτα τις φέτες γραβιέρας.
  • Αφήνουμε τις πατάτες κάτω από το γκριλ μερικά λεπτά για να λιώσει η φέτα τσένταρ.


Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου