Δοκιμάστε τις με βούτυρο μαζί με ζαμπόν και δώστε άλλη γεύση στις πατάτες σας
Απαιτούμενος χρόνος: 35 λεπτά
Πηγή - sidagi.gr
Απαιτούμενος χρόνος: 35 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
- 1 ½ κιλό μεγάλες πατάτες
- 4 κουταλιές της σούπας κοφτές αλεύρι
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού τσένταρ τριμμένο
- 2 αυγά χτυπημένα
- 50 γραμμάρια ζαμπόν ψιλοκομμένο
- Μοσχοκάρυδο τριμμένο
- Μερικές φέτες τσένταρ
- Βούτυρο
- Αλάτι
- Πιπέρι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Δοκιμάστε τις με βούτυρο μαζί με ζαμπόν και δώστε άλλη γεύση στις πατάτες σαςΠλένουμε τις πατάτες. Κόβουμε μια φέτα, κατά μήκος, και τις αδειάζουμε λίγο με το κουταλάκι των χόρτων.
- Τις βράζουμε σε νερό αλατισμένο έως ότου μαλακώσουν για περίπου 25 λεπτά.
- Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι. Το ζεματάμε,το στραγγίζουμε και το κόβουμε. Το σοτάρουμε με λίγο βούτυρο. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.
- Για να ετοιμάσουμε τη σάλτσα, ζεσταίνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε το μείγμα, ενώ ρίχνουμε τμηματικά, το γάλα. Όταν η σάλτσα πήξει, τη βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τσένταρ ψιλοκομμένο, το ζαμπόν ψιλοκομμένο τα αυγά και λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο.
- Αναμειγνύουμε το σπανάκι με τη σάλτσα που φτιάξαμε και γεμίζουμε τις πατάτες.
- Τις βάζουμε σε ταψί βουτυρωμένο, τις περιχύνουμε με λίγο βούτυρο και τις ψήνουμε στο φούρνο επί μισή ώρα.
- Βάζουμε προς το τέλος επάνω σε κάθε πατάτα τις φέτες γραβιέρας.
- Αφήνουμε τις πατάτες κάτω από το γκριλ μερικά λεπτά για να λιώσει η φέτα τσένταρ.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου