ΜΕΝΟΥ

Pages

Λαβράκι με σάλτσα λενομιού και κάπαρης

Ενα γευστικό πιάτο στο τραπέζι σας.


Χρόνος Προετοιμασίας 20'







~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
  • 1130 γρ. λαυράκια ( 4 λαυράκια φιλεταρισμένα)
  • 2 λεμόνια ξεφλουδισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες και χυμό απο 2 ακόμη λεμόνια
  • 45 ml. ελαιόλαδο
  • Αλάτι 1 κ.γ.
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 κ.γ.
  • 4 κ.γ. ξερή ρίγανη
  • 2 κ.σ. κάπαρη
  • ελιά καλαμών 3/4 φλ.τσ. χωρίς τα κουκούτσια κομμένες στη μέση



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Βάζουμε τη σχάρα του φούρνου σε ένα ταψί και την τοποθετούμε στο φούρνο ώστε να ζεσταθεί όσο εμείς ετοιμάζουμε τα ψάρια.
  • Βάζουμε τα φιλέτα απο τα λαβράκια σε ένα πιάτο και τα αλείφουμε και απο τις δυο πλευρές τους με το 1/3 της ποσότητας του λαδιού. 
  • Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα με 1/4 κ.γ. αλάτι και 1/4 κ.γ. πιπέρι. 
  • Τοποθετούμε προσεκτικά τα λαβράκια στη σχάρα με την πλευρά της πέτσας τους προς τα κάτω. Ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά περίπου.
  • Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε τις φέτες του λεμονιού, το χυμό του λεμονιού, τη ρίγανη, την κάπαρη τις ελιές, το υπόλοιπο λάδι, το υπόλοιπο αλάτι και το υπόλοιπο πιπέρι.
  • Βγάζουμε τα φιλέτα του ψαριού απο το φούρνο και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα. 
  • Περιχύνουμε με τη σάλτσα που φτιάξαμε.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου