Ενα γευστικό πιάτο στο τραπέζι σας.
Χρόνος Προετοιμασίας 20'
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Πηγή - cookbox.gr
Χρόνος Προετοιμασίας 20'
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
- 1130 γρ. λαυράκια ( 4 λαυράκια φιλεταρισμένα)
- 2 λεμόνια ξεφλουδισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες και χυμό απο 2 ακόμη λεμόνια
- 45 ml. ελαιόλαδο
- Αλάτι 1 κ.γ.
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 κ.γ.
- 4 κ.γ. ξερή ρίγανη
- 2 κ.σ. κάπαρη
- ελιά καλαμών 3/4 φλ.τσ. χωρίς τα κουκούτσια κομμένες στη μέση
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Βάζουμε τη σχάρα του φούρνου σε ένα ταψί και την τοποθετούμε στο φούρνο ώστε να ζεσταθεί όσο εμείς ετοιμάζουμε τα ψάρια.
- Βάζουμε τα φιλέτα απο τα λαβράκια σε ένα πιάτο και τα αλείφουμε και απο τις δυο πλευρές τους με το 1/3 της ποσότητας του λαδιού.
- Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα με 1/4 κ.γ. αλάτι και 1/4 κ.γ. πιπέρι.
- Τοποθετούμε προσεκτικά τα λαβράκια στη σχάρα με την πλευρά της πέτσας τους προς τα κάτω. Ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά περίπου.
- Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε τις φέτες του λεμονιού, το χυμό του λεμονιού, τη ρίγανη, την κάπαρη τις ελιές, το υπόλοιπο λάδι, το υπόλοιπο αλάτι και το υπόλοιπο πιπέρι.
- Βγάζουμε τα φιλέτα του ψαριού απο το φούρνο και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
- Περιχύνουμε με τη σάλτσα που φτιάξαμε.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου