ΜΕΝΟΥ

Pages

Λαζάνια μπολονέζ

Λαχταριστά λαζάνια με γέμιση από σάλτσα μπολονέζ και τυρί παρμεζάνα


Απαιτούμενος χρόνος: 85 λεπτά





~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 6-8 άτομα
  • 24 φύλλα λαζάνια (που δεν χρειάζονται βράσιμο)
  • ½ κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κιμά, περασμένο από τη μηχανή μία φορά
  • 1 κιλό φρέσκια ντομάτα στον τρίφτη ή 2 κουτάκια κονκασέ
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 4 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη (μόνο αν χρησιμοποιήσετε φρέσκια ντομάτα)
  • 1 ξυλαράκι κανέλας
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 ½ κοφτό κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Ζεσταίνετε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το νερό σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ενώ ανακατεύετε συνέχεια να μη σβολιάσει ο κιμάς.
  • Συνεχίζετε να μαγειρεύετε τον κιμά μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά. 
  • Στη συνέχεια προσθέστε το ελαιόλαδο και σοτάρετε για 3 ακόμη λεπτά τον κιμά.
  • Προσθέστε την ντομάτα και τη ζάχαρη και μόλις πάρει η σάλτσα μία βράση προσθέστε και το αλάτι.
  • Μισοσκεπάζετε με ένα καπάκι το τηγάνι και σιγοβράζετε τον κιμά για 45 λεπτά περίπου. 
  • Στο μέσο του χρόνου προσθέτετε και όλα τα άλλα υλικά.
  • Όταν η σάλστα είναι έτοιμη στρώνουμε στον πάτο ενός λίγο από τη ταψιού σάλτσα, πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα και βάζουμε από πάνω μια στρώση λαζάνια. 
  • Ξαναβάζουμε σάλτσα μπολονεζ, παρμεζάνα και μετά στρώνουμε άλλη μια σειρά από λαζάνια και τελειώνουμε με σάλτσα.
  • Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 30-40 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.


Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου