ΜΕΝΟΥ

Pages

Κολοκυθόψωμο με σοκολάτα

Κολοκυθόψωμο μία σπάνια γεύση στο τραπέζι σας.


Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά




~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2-4 άτομα
  • 1 κουταλιά του γλυκού βανίλια
  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
  • 1/4 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα της φόρμας
  • 1/5 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 1/4 κουταλιά του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
  • 1/4 κουταλιά του γλυκού τριμμένο μπαχάρι
  • 1 αβγό
  • 1/2 κούπα αλεσμένη κολοκύθα
  • 1/4 κούπας γιαούρτι χωρίς λιπαρά
  • 1 κούπα σταγόνες σοκολάτας
  • 1/4 κούπας μέλι



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και αλείφουμε με λίγο βούτυρο τη φόρμα μέσα στην οποία θα ψήσουμε το ψωμί.
  • Σε ένα μίξερ, χτυπάμε μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.
  • Στη συνέχεια ρυθμίζουμε το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε και τα αβγά.
  • Έπειτα, προσθέτουμε την κολοκύθα, το γιαούρτι, το μέλι και τη βανίλια, τις σταφίδες και χτυπάμε μέχρι να γίνουν μία αλοιφή.
  • Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το αλάτι, το τζίντζερ και το μπαχάρι.
  • Ενώνουμε αυτό το μείγμα με το προηγούμενο και ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσουν ενιαία υφή.
  • Τέλος, το τοποθετούμε μέσα στο σκεύος που έχουμε για το φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά.
  • Αλλιώς, δοκιμάζουμε με μία οδοντογλυφίδα να τρυπήσουμε το κέντρο του κι αν βγει καθαρή το ψωμί μας είναι έτοιμο.
  • Όταν κρυώσει το γλυκό ψωμί, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου