Κολοκυθόψωμο μία σπάνια γεύση στο τραπέζι σας.
Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2-4 άτομα
Πηγή - sidagi.gr
Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2-4 άτομα
- 1 κουταλιά του γλυκού βανίλια
- 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
- 1/4 κουταλιά του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα της φόρμας
- 1/5 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο
- 1/4 κουταλιά του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
- 1/4 κουταλιά του γλυκού τριμμένο μπαχάρι
- 1 αβγό
- 1/2 κούπα αλεσμένη κολοκύθα
- 1/4 κούπας γιαούρτι χωρίς λιπαρά
- 1 κούπα σταγόνες σοκολάτας
- 1/4 κούπας μέλι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και αλείφουμε με λίγο βούτυρο τη φόρμα μέσα στην οποία θα ψήσουμε το ψωμί.
- Σε ένα μίξερ, χτυπάμε μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.
- Στη συνέχεια ρυθμίζουμε το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε και τα αβγά.
- Έπειτα, προσθέτουμε την κολοκύθα, το γιαούρτι, το μέλι και τη βανίλια, τις σταφίδες και χτυπάμε μέχρι να γίνουν μία αλοιφή.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το αλάτι, το τζίντζερ και το μπαχάρι.
- Ενώνουμε αυτό το μείγμα με το προηγούμενο και ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσουν ενιαία υφή.
- Τέλος, το τοποθετούμε μέσα στο σκεύος που έχουμε για το φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά.
- Αλλιώς, δοκιμάζουμε με μία οδοντογλυφίδα να τρυπήσουμε το κέντρο του κι αν βγει καθαρή το ψωμί μας είναι έτοιμο.
- Όταν κρυώσει το γλυκό ψωμί, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου