¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : Για 2-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 50΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Μερίδες : Για 2-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 50΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
- 4 μεγάλες πατάτες
- 200 γραμμάρια μπρόκολο
- 1 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 4 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα
- 1 ντομάτα κομμένη σε μικρούς κύβους
- 1 αυγό
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
- ελαιόλαδο
- 4 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Αρχικά θα πρέπει να βράσουμε τις πατάτες.
- Τις πλένουμε και χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε, τις βάζουμε να βράσουν ολόκληρες σε αλατισμένο νερό.
- Θα χρειαστεί (30 λεπτά) μισή ώρα για να βράσουν.
- Όταν βράσουν, τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε κατά μήκος στη μέση.
- Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, αδειάζουμε την ψίχα.
- Προσέχουμε να μην τρυπήσουμε τις πατάτες για να μπορέσουμε να τις ξαναγεμίσουμε.
- Πολτοποιούμε την ψίχα και τη φυλάμε σε ένα μπολ.
- Τοποθετούμε τις άδειες πατάτες σε ένα ταψί.
- Στο σημείο, αυτό ζεματάμε το μπρόκολο. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό, προσθέτουμε λίγο αλάτι και περιμένουμε να βράσει.
- Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε μέσα το μπρόκολο και το αφήνουμε για 5 λεπτά, ώστε να ζεματιστεί.
- Στη συνέχεια το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Ανακατεύουμε την ψίχα της πατάτας με το αυγό, την ψιλοκομμένη ντομάτα, το μπρόκολο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το τυρί κρέμα, το ζαμπόν, το τριμμένο τυρί φέτας και αλατοπίπερο.
- Ανοίγουμε το φούρνο, ώστε να προθερμανθεί.
- Γεμίζουμε τις πατάτες με το μείγμα που φτιάξαμε και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου