Γλυκιά τάρτα σοκολάτας για τους φίλους σας
Για τη γέμιση
Για τη γέμιση
Πηγή - sidagi.gr
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 6 με 8 άτομα
Για τη ζύμη- 150 γραμμάρια αλεύρι
- 2 κουταλιές της σούπας κακάο
- 15 γραμμάρια άχνη
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 1 κρόκο αυγού
Για τη γέμιση
- 300 γραμμάρια κουβερτούρα
- 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 4 αυγά και 1 κρόκο αυγού
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για τη ζύμη- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης μας και την αφήνουμε στο ψυγείο τυλιγμένη σε μεμβράνη για μισή ώρα να ξεκουραστεί.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για τάρτες διαμέτρου 24 εκ ή τσέρκι 20 εκατοστών.
- Στη συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη σε στρογγυλό, ψιλό φύλλο και απλώνουμε το φύλλο στην φόρμα έτσι ώστε να αγκαλιάζει τα τοιχώματα.
- Ψήνουμε τυφλά (τυφλά σημαίνει καλύπτουμε τη ζύμη με μεμβράνη ψησίματος και γεμίζουμε με φασόλια για να μη φουσκώσει η ζύμη της τάρτας καθώς ψήνεται) για 15 λεπτά, αφαιρούμε τα φασόλια και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά.
Για τη γέμιση
- Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα όταν αρχίσει να λιώνει κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε να λιώσει με την κουβερτούρα, κατόπιν προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
- Χτυπάμε τα αυγά με τον κρόκο και τη ζάχαρη συνεχώς με σύρμα σε άλλο μπεν μαρί μέχρι να φουσκώσουν και να δέσουν. Πρέπει η θερμοκρασία του μείγματος να είναι γύρω στους 400 βαθμούς.
- Ανακατεύουμε μαζί τα δύο μείγματα πολύ καλά και γεμίζουμε την τάρτα. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για περίπου 12 λεπτά. Έπειτα αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
- Σερβίρετε κρύα.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου