ΜΕΝΟΥ

Pages

Τάρτα σοκολάτας

Γλυκιά τάρτα σοκολάτας για τους φίλους σας



 





~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 6 με 8 άτομα
Για τη ζύμη
  • 150 γραμμάρια αλεύρι
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 15 γραμμάρια άχνη
  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 κρόκο αυγού

Για τη γέμιση

  • 300 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 4 αυγά και 1 κρόκο αυγού
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για τη ζύμη
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
  • Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης μας και την αφήνουμε στο ψυγείο τυλιγμένη σε μεμβράνη για μισή ώρα να ξεκουραστεί.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για τάρτες διαμέτρου 24 εκ ή τσέρκι 20 εκατοστών.
  • Στη συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη σε στρογγυλό, ψιλό φύλλο και απλώνουμε το φύλλο στην φόρμα έτσι ώστε να αγκαλιάζει τα τοιχώματα.
  • Ψήνουμε τυφλά (τυφλά σημαίνει καλύπτουμε τη ζύμη με μεμβράνη ψησίματος και γεμίζουμε με φασόλια για να μη φουσκώσει η ζύμη της τάρτας καθώς ψήνεται) για 15 λεπτά, αφαιρούμε τα φασόλια και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά.

Για τη γέμιση
  • Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα όταν αρχίσει να λιώνει κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε να λιώσει με την κουβερτούρα, κατόπιν προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
  • Χτυπάμε τα αυγά με τον κρόκο και τη ζάχαρη συνεχώς με σύρμα σε άλλο μπεν μαρί μέχρι να φουσκώσουν και να δέσουν. Πρέπει η θερμοκρασία του μείγματος να είναι γύρω στους 400 βαθμούς.
  • Ανακατεύουμε μαζί τα δύο μείγματα πολύ καλά και γεμίζουμε την τάρτα. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για περίπου 12 λεπτά. Έπειτα αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
  • Σερβίρετε κρύα.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου