Ζουμερό και μυρωδάτο σιροπιαστό κέικ με παρόμοια γεύση του γνωστού ραβανί!
Απαιτούμενος χρόνος : 60 λεπτά
Για το σιρόπι
Διακόσμηση
Πηγή - sidagi.gr
Απαιτούμενος χρόνος : 60 λεπτά
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για τη basbousa- 1 1/2 φλιτζάνια χοντρό σιμιγδάλι
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 3/4 φλιτζανιού νιφάδες καρύδας
- 1/4 κούπας λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
- 1 λεμόνι, το ξύσμα του (τριμμένο)
- 1 φλιτζάνι γιαούρτι
- 4 μεγάλα αυγά
- 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Για το σιρόπι
- 3 φλιτζάνια λευκής κρυσταλλικής ζάχαρης
- 3 φλιτζάνια νερό
- χυμό από 1/2 λεμόνι
- 2 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα πορτοκαλιού ή βανίλιας
Διακόσμηση
- 16 ολόκληρα ξεφλουδισμένα αμύγδαλα
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Σε ένα τηγάνι, βάλτε τη ζάχαρη και το νερό για το σιρόπι, αφήστε το να βράσει, στη συνέχεια σιγοβράζουμε μέχρι να έχετε ένα απαλό χρυσό χρώμα αυτό θα πάρει περίπου 35 - 40 λεπτά.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέστε το χυμό λεμονιού και το εκχύλισμα πορτοκαλιού ή βανίλιας.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C και λαδώστε ένα μεγάλο ταψί (περίπου 28 x 24 εκ).
- Τοποθετήστε όλα τα υγρά συστατικά σε ένα μεγάλο μπολ και χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός και χτυπήστε μέχρι το μείγμα να αποκτήσει μια απαλή υφή κρέμας.
- Προσθέστε τα ξηρά συστατικά σταδιακά και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε στο ταψί το μείγμα και χαράζουμε 16 κομμάτια, σε κάθε κομμάτι βάζουμε και από ένα αμύγδαλο.
- Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει - αυτό θα διαρκέσει περίπου 30-40 λεπτά.
- Αφαιρέστε από το φούρνο. Ρίχνουμε το σιρόπι πάνω στο γλυκό και αφήνουμε να απορροφήσει το σιρίπι για 1 ώρα τουλάχιστον.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου