ΜΕΝΟΥ

Pages

Βasbousa Αιγύπτου

Ζουμερό και μυρωδάτο σιροπιαστό κέικ με παρόμοια γεύση του γνωστού ραβανί!

Απαιτούμενος χρόνος : 60 λεπτά





~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για τη basbousa
  • 1 1/2 φλιτζάνια χοντρό σιμιγδάλι
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 3/4 φλιτζανιού νιφάδες καρύδας
  • 1/4 κούπας λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
  • 1 λεμόνι, το ξύσμα του (τριμμένο)
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για το σιρόπι
  • 3 φλιτζάνια λευκής κρυσταλλικής ζάχαρης
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα πορτοκαλιού ή βανίλιας

Διακόσμηση
  • 16 ολόκληρα ξεφλουδισμένα αμύγδαλα




~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Σε ένα τηγάνι, βάλτε τη ζάχαρη και το νερό για το σιρόπι, αφήστε το να βράσει, στη συνέχεια σιγοβράζουμε μέχρι να έχετε ένα απαλό χρυσό χρώμα αυτό θα πάρει περίπου 35 - 40 λεπτά. 
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέστε το χυμό λεμονιού και το εκχύλισμα πορτοκαλιού ή βανίλιας.
  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C και λαδώστε ένα μεγάλο ταψί (περίπου 28 x 24 εκ).
  • Τοποθετήστε όλα τα υγρά συστατικά σε ένα μεγάλο μπολ και χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός και χτυπήστε μέχρι το μείγμα να αποκτήσει μια απαλή υφή κρέμας. 
  • Προσθέστε τα ξηρά συστατικά σταδιακά και ανακατεύουμε καλά.
  • Ρίχνουμε στο ταψί το μείγμα και χαράζουμε 16 κομμάτια, σε κάθε κομμάτι βάζουμε και από ένα αμύγδαλο.
  • Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει - αυτό θα διαρκέσει περίπου 30-40 λεπτά.
  • Αφαιρέστε από το φούρνο. Ρίχνουμε το σιρόπι πάνω στο γλυκό και αφήνουμε να απορροφήσει το σιρίπι για 1 ώρα τουλάχιστον.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου