ΜΕΝΟΥ

Pages

Κεικ κακάο γεμιστό με κρέμα μπισκότου


Ένα λαχταριστό κέικ από τον Ανδρέα λαγό.








~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 12 μερίδες

Για την κρέμα:
  • 200 γρ. μπισκότα γεμιστά με κρέμα λεμόνι
  • 120 γρ. τυρί κρέμα
  • 3 κρόκους αβγών
  • 1 κ.γ. βανίλια υγρή ή 1 βανιλίνη
  • 30 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το κέικ:
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 70 γρ. κακάο
  • 250 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 200 γρ. βραστό νερό
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 200 γρ. ξινόγαλο
  • 2 αβγά
  • 2 κ.γ. βανίλια υγρή ή 1 βανιλίνη
  • 200 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ
  • 2 κ.σ. ρευστή μαργαρίνη Culinesse

Για την επικάλυψη:
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.σ. γάλα φρέσκο
  • 2 κ.σ. μπισκότα γεμιστά με κρέμα λεμόνι


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για την κρέμα:
  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι. 
  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά -εκτός από τα μπισκότα και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Κρατάμε 2 κ.σ. από τα μπισκότα για τη διακόσμηση και προσθέτουμε τα υπόλοιπα στο μείγμα. Ανακατεύουμε απαλά με μια πλαστική σπάτουλα. 
  • Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστούμε.

Για το κέικ:
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 1700C. Αλείφουμε με ρευστή μαργαρίνη και «αλευρώνουμε» με κακαο μια φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση. Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, τη σόδα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Διαλύουμε το κακάο και τη ζάχαρη σε καυτό νερό και προσθέτουμε και την τεμαχισμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Προσθέτουμε το ξινόγαλο, τα αβγά και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν με τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνουμε και τη βανίλια και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το σύρμα.
  • Κόβουμε τη μαργαρίνη σε κομματάκια. Προσθέτουμε στο μείγμα κακάου τα στερεά υλικά εναλλαξ με τη μαργαρίνη ανακατεύοντας συνεχώς με μια πλαστική σπάτουλα μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.


Για την επικάλυψη:
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει ένα ομοιόμορφο γλάσο.

Συναρμολόγηση:
  • Απλώνουμε τη μισή ποσότητα από το μείγμα του κέικ στη φόρμα, στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα με τη βοήθεια μιας σακούλας ζαχαροπλαστικής ή ενός κουταλιού έτσι ώστε ένα μέρος της κρέμας να βυθιστεί στο μείγμα του κέικ. Τέλος καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα κέικ.
  • Ψήνουμε για 50-55 λεπτά, μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι, όταν τρυπήσουμε το κέικ στο κέντρο του.
  • Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει. Στη συνέχεια το αναποδογυρίζουμε σε μια σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει για άλλα 30 λεπτά.
  • Απλώνουμε το γλάσο, πασπαλίζουμε με τα θρυμματισμένα μπισκότα που κρατήσαμε και σερβίρουμε.

Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου