ΜΕΝΟΥ

Pages

Ανάμεικτα λαχανικά με ρύζι, μπύρα & αυγό



Μια εντυπωσιακή ομελέτα για τους λάτρεις των λαχανικών.









~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
  • 1 πακ. ανάμεικτα κατεψυγμένα λαχανικά Ifantis
  • 60 γρ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 σκελ. σκόρδο 
  • 200 γρ. ρύζι σπυρωτό
  • 100 γρ. μπύρα
  • 1 ζωμό λαχανικών ή κότας Knorr Σπιτικός
  • 600 γρ. νερό
  • 1/4 ματσ. μαϊντανό
  • 1/4 ματσ. άνηθο
  • 1 κ.σ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
  • 4 αβγά
  • Αλάτι-πιπέρι

Για την ομελέτα:
  • 4-5 αβγά
  • Άνηθο
  • Μαϊντανό
  • Κεφαλοτύρι
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι-πιπέρι



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια χαμηλή κατσαρόλα . 
  • Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο τα και τα σωτάρουμε για ένα λεπτό. 
  • Προσθέτουμε και το ρύζι και τα σωτάρουμε κι αυτό για δύο λεπτά μέχρι να γυαλίσει. 
  • Ρίχνουμε τη μπύρα, τα ανάμεικτα λαχανικά και έναν ζωμό λαχανικών ή κότας. 
  • Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αφήνουμε το ρύζι σκεπασμένο για 15-20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαγειρευτεί, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. 
  • Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
  • Προσθέτουμε τη μαργαρίνη με βούτυρο, ανακατεύουμε για να λιώσει και προσθέτουμε ψιλοκομμένα τα μυρωδικά, τον άνηθο και τον μαϊντανό.
  • Το ρύζι με ανάμεικτα λαχανικά σε μπύρα είναι έτοιμο! (Αν μας περισσέψει μπορούμε την επόμενη μέρα να φτιάξουμε μ’ αυτό μια ομελέτα.)
  • Αν έχουμε μεγάλη ποσότητα σπάμε 4-5 αβγά και τα χτυπάμε σ’ ένα μπολ. 
  • Ρίχνουμε τα αβγά σε μεσαίο τηγάνι* με ελαιόλαδο στον πάτο κι από πάνω σκορπίζουμε το ρύζι με τα λαχανικά. 
  • Από πάνω βάζουμε ολόκληρα κλωνάρια μαϊντανού και άνηθου. 
  • Μαγειρεύουμε με καπάκι και με τη βοήθεια ενός πιάτου γυρνάμε την ομελέτα για να μαγειρευτεί κι από την άλλη πλευρά. 
  • Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε!

*Το μεσαίο τηγάνι βοηθάει στο να γίνει η ομελέτα πιο αφράτη και ‘ψηλή’ και να μην απλώσει. Έτσι γίνεται και πιο ζουμερή.

Ημέρα προβολής 2/12/13. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

Πηγή - chefonair.gr \ Συνταγή από τον Nomad Chef Ανδρέα Λαγό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου