~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
- 1 πακ. ανάμεικτα κατεψυγμένα λαχανικά Ifantis
- 60 γρ. ελαιόλαδο Άλτις
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 σκελ. σκόρδο
- 200 γρ. ρύζι σπυρωτό
- 100 γρ. μπύρα
- 1 ζωμό λαχανικών ή κότας Knorr Σπιτικός
- 600 γρ. νερό
- 1/4 ματσ. μαϊντανό
- 1/4 ματσ. άνηθο
- 1 κ.σ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
- 4 αβγά
- Αλάτι-πιπέρι
Για την ομελέτα:
- 4-5 αβγά
- Άνηθο
- Μαϊντανό
- Κεφαλοτύρι
- Ελαιόλαδο Άλτις
- Αλάτι-πιπέρι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια χαμηλή κατσαρόλα .
- Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο τα και τα σωτάρουμε για ένα λεπτό.
- Προσθέτουμε και το ρύζι και τα σωτάρουμε κι αυτό για δύο λεπτά μέχρι να γυαλίσει.
- Ρίχνουμε τη μπύρα, τα ανάμεικτα λαχανικά και έναν ζωμό λαχανικών ή κότας.
- Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αφήνουμε το ρύζι σκεπασμένο για 15-20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαγειρευτεί, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
- Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
- Προσθέτουμε τη μαργαρίνη με βούτυρο, ανακατεύουμε για να λιώσει και προσθέτουμε ψιλοκομμένα τα μυρωδικά, τον άνηθο και τον μαϊντανό.
- Το ρύζι με ανάμεικτα λαχανικά σε μπύρα είναι έτοιμο! (Αν μας περισσέψει μπορούμε την επόμενη μέρα να φτιάξουμε μ’ αυτό μια ομελέτα.)
- Αν έχουμε μεγάλη ποσότητα σπάμε 4-5 αβγά και τα χτυπάμε σ’ ένα μπολ.
- Ρίχνουμε τα αβγά σε μεσαίο τηγάνι* με ελαιόλαδο στον πάτο κι από πάνω σκορπίζουμε το ρύζι με τα λαχανικά.
- Από πάνω βάζουμε ολόκληρα κλωνάρια μαϊντανού και άνηθου.
- Μαγειρεύουμε με καπάκι και με τη βοήθεια ενός πιάτου γυρνάμε την ομελέτα για να μαγειρευτεί κι από την άλλη πλευρά.
- Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε!
*Το μεσαίο τηγάνι βοηθάει στο να γίνει η ομελέτα πιο αφράτη και ‘ψηλή’ και να μην απλώσει. Έτσι γίνεται και πιο ζουμερή.
Ημέρα προβολής 2/12/13. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
Πηγή - chefonair.gr \ Συνταγή από τον Nomad Chef Ανδρέα Λαγό
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου