ΜΕΝΟΥ

Pages

Ρεβυθοκεφτέδες νηστίσιμοι με δυόσμο και κύμινο στο φούρνο

Μια εξαιρετική συνταγή για ρεβυθοκεφτέδες νηστίσιμους με δυόσμο και κύμινο στο φούρνο, ένα τέλειο πιάτο για της μέρες της νηστείας αλλά και για όλο το χρόνο. Αγαπημένο φαγητό που είναι γνωστό και ως φαλάφελ και είναι ιδανικό για ορεκτικό αλλά και ως κυρίως πιάτο με συνοδευτικά αφού είναι αρκετά χορταστικό. Δοκίμασέ το οπωσδήποτε!


Συνταγή : nostimada.gr
Μερίδες : για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 2 ώρες & 20΄, μαγείρεμα 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.



Υλικά
  • 2 κούπες ρεβύθια
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 κουτ.σούπας δυόσμος
  • 2 κουτ.σούπας άνηθος
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ.γλ. κόλιανδρο
  • Μισό κουτ.γλ. κύμινο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Μισό κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • Λίγο ελαιόλαδο


Εκτέλεση

  • Μουλιάζουμε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ σε νερό
  • Τα στραγγίζουμε και τα πολτοποιούμε σε μπλέντερ
  • Τα βάζουμε σε ένα μπολ με τα μυρωδικά και όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το ελαιόλαδο)
  • Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να δέσει για τουλάχιστον 1-2 ώρες
  • Πλάθουμε τους ρεβυθοκεφτέδες και τους βάζουμε σε λαδωμένο ταψί
  • Ψήνουμε στους 180-190 για 10 λεπτά τους γυρίζουμε και αφήνουμε μέχρι να ροδίσουν
  • Οι ρεβυθοκεφτέδες νηστίσιμοι με δυόσμο και κύμινο στο φούρνο είναι έτοιμοι

Tips
  • Μπορείς να προσθέσεις λίγο μοσχοκάρυδο
  • Οι ρεβυθοκεφτέδες γίνονται τέλειοι και στο τηγάνι. Αυτή είναι η πιο ελαφριά εκδοχή!


Πηγή - nostimada.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου