
Συνταγή : nostimada.gr
Μερίδες : για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 2 ώρες & 20΄, μαγείρεμα 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
- 2 κούπες ρεβύθια
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 3 κουτ.σούπας δυόσμος
- 2 κουτ.σούπας άνηθος
- 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 κουτ.γλ. κόλιανδρο
- Μισό κουτ.γλ. κύμινο
- Αλάτι-πιπέρι
- Μισό κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- Λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ σε νερό
- Τα στραγγίζουμε και τα πολτοποιούμε σε μπλέντερ
- Τα βάζουμε σε ένα μπολ με τα μυρωδικά και όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το ελαιόλαδο)
- Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να δέσει για τουλάχιστον 1-2 ώρες
- Πλάθουμε τους ρεβυθοκεφτέδες και τους βάζουμε σε λαδωμένο ταψί
- Ψήνουμε στους 180-190 για 10 λεπτά τους γυρίζουμε και αφήνουμε μέχρι να ροδίσουν
- Οι ρεβυθοκεφτέδες νηστίσιμοι με δυόσμο και κύμινο στο φούρνο είναι έτοιμοι
Tips
- Μπορείς να προσθέσεις λίγο μοσχοκάρυδο
- Οι ρεβυθοκεφτέδες γίνονται τέλειοι και στο τηγάνι. Αυτή είναι η πιο ελαφριά εκδοχή!
Πηγή - nostimada.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου