ΜΕΝΟΥ

Pages

Τορτίγιες γεμιστές με κοτόπουλο, γραβιέρα και μπέικον



Τορτίγιες σκέτη τρέλα, εύκολες και σουπερ νόστιμες.











Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 8 τορτίγιες των 8 ιντσών
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 80 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα σε τέταρτα
  • 400 γρ. κοτόπουλο μαγειρεμένο, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 300 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 100 γρ. ψητές πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε μικρά καρέ
  • 60 γρ. σάλτσα bbq
  • αλάτι

Εκτέλεση
  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε 40 γρ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να αποβάλει το λίπος του.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν. Βγάζουμε από το τηγάνι και αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μείγμα των μανιταριών με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Τοποθετούμε μια τορτίγια στην επιφάνεια εργασίας και στο κέντρο απλώνουμε το 1/8 της γέμισης σε μακρόστενο σχήμα. Διπλώνουμε την τορτίγια πάνω από τη γέμιση και τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό. Τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος με την πλευρά της ένωσης προς τα κάτω.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες τορτίγιες.
  • Λαδώνουμε τις τορτίγιες με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να ζεσταθούν και να λιώσει το τυρί.

Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου