ΜΕΝΟΥ

Pages

Γαλοπούλα ψητή με δεντρολίβανο



¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Ν/Α
Μερίδες : Για 8-10 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Ψήσιμο 3-4 ώρες.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬


Αν σκοπεύεις να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένες σου με ένα στάνταρ χριστουγεννιάτικο πιάτο, σίγουρα η γαλοπούλα σου θα τους αφήσει άφωνους

Συστατικά

  • 1 γαλοπούλα ολόκληρη
  • 3/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
  • 1 κουταλιά της σούπας ιταλικά μυρωδικά
  • 1 κουταλιά του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • αλάτι

Τρόπος παρασκευής

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 160-170°C.
  • Ανακάτεψε σε ένα μικρό μπολ το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το δεντρολίβανο, τον βασιλικό, τα ιταλικά μυρωδικά, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Πλύνε καλά με άφθονο νερό τη γαλοπούλα μέσα-έξω.
  • «Χαλάρωσε» την πέτσα από το κρέας σε όλη τη γαλοπούλα, προσέχοντας να μη σκιστεί η πέτσα.
  • Τοποθέτησε με το χέρι το μείγμα αρωματικών και μπαχαρικών κάτω από την πέτσα, στο στήθος και τα μπούτια.
  • Το υπόλοιπο μείγμα το εφαρμόζεις στο εξωτερικό της γαλοπούλας, αλείφοντας το καλά.
  • Βάλε τη γαλοπούλα σε ένα ταψί, προσθέτοντας 1/2 εκατοστό νερού στο ταψί.
  • Ψήστε τη για 3-4 ώρες στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει.
  • Συνόδευσε τη με πατάτες φούρνου ή ρύζι. Καλά Χριστούγεννα!

Πηγή - Ν/Α