¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Ν/Α
Μερίδες : Για 8-10 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Ψήσιμο 3-4 ώρες.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Αν σκοπεύεις να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένες σου με ένα στάνταρ χριστουγεννιάτικο πιάτο, σίγουρα η γαλοπούλα σου θα τους αφήσει άφωνους
Συστατικά
- 1 γαλοπούλα ολόκληρη
- 3/4 κούπας ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
- 1 κουταλιά της σούπας ιταλικά μυρωδικά
- 1 κουταλιά του γλυκού μαύρο πιπέρι
- αλάτι
Τρόπος παρασκευής
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 160-170°C.
- Ανακάτεψε σε ένα μικρό μπολ το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το δεντρολίβανο, τον βασιλικό, τα ιταλικά μυρωδικά, το αλάτι και το πιπέρι.
- Πλύνε καλά με άφθονο νερό τη γαλοπούλα μέσα-έξω.
- «Χαλάρωσε» την πέτσα από το κρέας σε όλη τη γαλοπούλα, προσέχοντας να μη σκιστεί η πέτσα.
- Τοποθέτησε με το χέρι το μείγμα αρωματικών και μπαχαρικών κάτω από την πέτσα, στο στήθος και τα μπούτια.
- Το υπόλοιπο μείγμα το εφαρμόζεις στο εξωτερικό της γαλοπούλας, αλείφοντας το καλά.
- Βάλε τη γαλοπούλα σε ένα ταψί, προσθέτοντας 1/2 εκατοστό νερού στο ταψί.
- Ψήστε τη για 3-4 ώρες στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει.
- Συνόδευσε τη με πατάτες φούρνου ή ρύζι. Καλά Χριστούγεννα!
Πηγή - Ν/Α