¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Menslounge.gr
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα 1 ώρα & 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Τι καλύτερο να συνδυάσεις το κοτοπουλάκι σου με λαχανικά, ώστε να πάρει γεύση κι εσύ να χορτάσεις χωρίς να πάρεις extra κιλά;
Συστατικά
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πράσο σε λεπτές φέτες
- 4 πολύχρωμες πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες
- 1 κουτάκι μπίρα
- 1/3 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη
- 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
- ½ κουτάλι γλυκού ζάχαρη
- Αλάτι
- Πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
- Σε μία ρηχή κατσαρόλα ροδίζουμε λίγες λίγες τις μερίδες του κοτόπουλου.
- Στην ίδια κατσαρόλα και με το ίδιο λάδι, αφού τελειώσουμε με το κοτόπουλο, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το πράσο.
- Τα αφήνουμε να σωταριστούν 5’ και στο τέλος προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε χοντρές λωρίδες.
- Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και βάζουμε ξανά το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε σιγά σιγά τη μπύρα για να μη φουσκώσει.
- Έπειτα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα μυρωδικά, το αλάτι και το πιπέρι.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το φαγητό και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα και 30’, μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο και να «δέσει» η σάλτσα.
- Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με ρύζι basmati.
Πηγή : menslounge.gr