ΜΕΝΟΥ

Pages

Κοτόπουλο με πιπεριές


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Menslounge.gr
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα 1 ώρα & 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Τι καλύτερο να συνδυάσεις το κοτοπουλάκι σου με λαχανικά, ώστε να πάρει γεύση κι εσύ να χορτάσεις χωρίς να πάρεις extra κιλά;

Συστατικά

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο σε λεπτές φέτες
  • 4 πολύχρωμες πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες
  • 1 κουτάκι μπίρα
  • 1/3 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη
  • 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
  • ½ κουτάλι γλυκού ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
  • Σε μία ρηχή κατσαρόλα ροδίζουμε λίγες λίγες τις μερίδες του κοτόπουλου.
  • Στην ίδια κατσαρόλα και με το ίδιο λάδι, αφού τελειώσουμε με το κοτόπουλο, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το πράσο.
  • Τα αφήνουμε να σωταριστούν 5’ και στο τέλος προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε χοντρές λωρίδες.
  • Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και βάζουμε ξανά το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε σιγά σιγά τη μπύρα για να μη φουσκώσει.
  • Έπειτα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα μυρωδικά, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το φαγητό και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα και 30’, μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο και να «δέσει» η σάλτσα.
  • Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με ρύζι basmati.

Πηγή : menslounge.gr