¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Νίκη Χρυσανθίδου
Μερίδες : Για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Το φαγητό του καλοκαιριού δεν είναι άλλο από μια ομελέτα με λαχανικά της εποχής.
Υλικά
- 8 αυγά
- 1 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουτ. σούπας φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
- 2 πιπεριές Φλωρίνης+1 πράσινη κέρατο, σε μέτρια καρέ
- 3 κολοκυθάκια χοντροτριμμένα, ελαφρώς αλατισμένα και καλά στυμμένα με τα χέρια μας
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 150 γρ. φέτα μαλακή, θρυμματισμένη
Διαδικασία
- Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά με το αλεύρι, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι (αν δεν έχουμε, ετοιμάζουμε 2 ομελέτες, μοιράζοντας αναλόγως τα υλικά), ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
- Ρίχνουμε τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια και τα σοτάρουμε για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών και τηγανίζουμε για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να πήξει λίγο η ομελέτα και να ροδίσει από την κάτω πλευρά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ.
- Αν το τηγάνι μας δεν είναι κατάλληλο για φούρνο, τυλίγουμε τη λαβή του καλά με αλουμινόχαρτο, το βάζουμε στον φούρνο ακριβώς κάτω από το γκριλ και ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να στερεοποιηθεί η επιφάνεια της ομελέτας και να φουσκώσει.
- Εναλλακτικά, γυρίζουμε την ομελέτα πολύ προσεκτικά, ως εξής: Σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα μεγάλο πιάτο, αναποδογυρίζουμε και αφήνουμε την ομελέτα να «γλιστρήσει» στο τηγάνι και να ψηθεί για λίγο.
- Σκορπίζουμε τη φέτα και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με κρίθινα παξιμάδια.
Στο ποτήρι μας
- Κάνουμε την καθημερινή γιορτή ανοίγοντας ένα αφρώδες κρασί από τη Ζίτσα. Εναλλακτικά, ο αφρός μιας lager δεν θα μας απογοητεύσει.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου