ΜΕΝΟΥ

Pages

Κοτόπουλο με γιαούρτι και ζαφορά

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Συστατικά

  • 1 Κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 2 Λεμόνια
  • 1 Ξερό κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 Φακελάκι (0,25 gr) σκόνη κρόκο Κοζάνης
  • ½ Ποτήρι ελαιόλαδο
  • ½ Ποτήρι νερό
  • ½ Κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 Αβγά
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι, φασκόμηλο

Τρόπος παρασκευής 
  • Περιχύνουμε το κοτόπουλο με τον χυμό από τα λεμόνια, το ελαιόλαδο, την ρίγανη, το θυμάρι, το φασκόμηλο και τον κρόκο, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε για 4 ώρες στο ψυγείο. 
  • Μετά το βάζουμε στο ταψί και το ψήνουμε με όλα τα ζουμιά από τα μυρωδικά, το λαδί και το λεμόνι στο φούρνο για περίπου 45 λεπτά στους 220 βαθμούς, ανάλογα τον φούρνο. 
  • 'Οταν ψηθεί το βγάζουμε από τον φούρνο. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τα αυγά χτυπημένα με 2 κουταλιές νερό και με το μίγμα αυτό περιχύνουμε το κοτόπουλο. 
  • Το ξαναβάζουμε στο φούρνο μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Χρησιμοποιούμε γιαούρτι με αρκετά λιπαρά για να μην κόψει όταν το ανακατεύουμε με τα αυγά, το νερό και το ψήνουμε

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου