ΜΕΝΟΥ

Pages

Σαλάτα με ψητές μελιτζάνες, ρόκα και σάλτσα κάπαρης

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Υλικά
Για τη σαλάτα
  • 1 μελιτζάνα
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση

Για τη σάλτσα κάπαρης

  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μικρό, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένο
  • 1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
  • 5-6 ελιές πράσινες, χωρίς τα κουκούτσια, ψιλοκομμένες
  • 1 ντομάτα, κομμένη σε φέτες
  • 1/2 φλ. νερό
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 200 γρ. κάπαρη, που έχουμε μουλιάσει και ξεπλύνει

Διαδικασία
  • Πλένουμε, σκουπίζουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρές φέτες.
  • Τις αλατίζουμε καλά και τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για 20 λεπτά, να ξεπικρίσουν και να βγάλουν τα υγρά τους.
  • Ξεπλένουμε τις μελιτζάνες με άφθονο νερό και αφού τις σκουπίσουμε, τις αλείφουμε με ελαιόλαδο.
  • Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο και τοποθετούμε τις φέτες μελιτζάνας για να ψηθούν.
  • Γυρνάμε τις μελιτζάνες κατά διαστήματα, μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Αφαιρούμε από το τηγάνι και τις μεταφέρουμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από το περιττό λάδι και να κρυώσουν καλά.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη ρόκα και τις ψητές μελιτζάνες, περιχύνουμε με τη σάλτσα κάπαρης, αλατοπιπερώνουμε, αν θέλουμε, και σερβίρουμε.

Για τη σάλτσα κάπαρης

  • Σε ένα άλλο μικρό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
  • Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 2 περίπου λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε την πιπεριά, τις ελιές, την ντομάτα, ½ φλ. νερό, το χυμό λεμονιού, την κάπαρη και ανακατεύουμε.
  • Σιγοβράζουμε για 7-8 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Αφήνουμε τη σάλτσα στην άκρη να κρυώσει.

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου