ΜΕΝΟΥ

Pages

Σαλάτα ζυμαρικών με πέστο ρόκας

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Καρολίνα Δωρίτη
Μερίδες : Για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα περίπου 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Μια συνταγή ιδανική για το lunch box αλλά και ένα ελαφρύ γεύμα στο σπίτι.

Συστατικά

  • 250 γρ. ζυμαρικά πλεξούδες (ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας)
  • 2 κ.σ. αλατσοελιές (ή μικρές θρούμπες)
  • 8 λιαστές ντομάτες σε λάδι, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. κάππαρη
  • 3-4 αγκιναράκια Τήνου τουρσί, κομμένα σε μικρές φέτες
  • 1 κ.γλ. ξύσμα ακέρωτου λεμονιού
  • Αλάτι
  • Λίγο ελαιόλαδο

Για το πέστο

  • 50 γρ. κουκουνάρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο (αφαιρούμε τον πράσινο πυρίνα της σκελίδας για να μην είναι έντονο το σκόρδο)
  • 50 γρ. φρέσκα φύλλα ρόκας, πλυμένα και καλά στεγνωμένα
  • 50 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
  • 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • Θαλασσινό αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Πέστο
  • Μπορούμε να το έχουμε ετοιμάσει από την προηγούμενη ημέρα, γιατί διατηρείται τέλεια σε γυάλινο βαζάκι στο ψυγείο για 2-3 ημέρες (αν προσθέσουμε το τυρί την τελευταία στιγμή διατηρείται περισσότερο).
  • Βάζουμε πρώτα το σκόρδο και το κουκουνάρι σε ένα μπλέντερ ή στο μούλτι και τα λιώνουμε καλά. 
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ρόκα, το κεφαλοτύρι και τον χυμό λεμονιού και πολτοποιούμε. 
  • Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο ενώ συνεχίζουμε να πολτοποιούμε. 
  • Τέλος, προσθέτουμε αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.

Ζυμαρικά

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό με λίγες σταγόνες ελαιόλαδου, ακολουθώντας τις οδηγίες του πακέτου. 
  • Σουρώνουμε και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν. 
  • Στο μεταξύ ετοιμάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. 
  • Τα ανακατεύουμε όλα μαζί σε ένα μπολ και, στο τέλος, προσθέτουμε το πέστο ανακατεύοντας καλά ώστε να πάει παντού.

Πηγή - www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου