ΜΕΝΟΥ

Pages

Βελούδινη σούπα λαχανικών, στη χύτρα

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου
Μερίδες : Για 8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Υλικά
  • 5 μεγάλα πράσα (το λευκό και το πράσινο τρυφερό μέρος), ψιλοκομμένα
  • 4 μέτριες πατάτες, κομμένες σε μικρούς κύβους
  • 2 μέτρια καρότα, καθαρισμένα, σε μέτριες ροδέλες
  • 1 λίτρο νερό ή σπιτικός ζωμός λαχανικών
  • 4 - 5 ίνες κρόκου Κοζάνης
  • 3 κουτ. σούπας σχοινόπρασο (τσάιβς), ψιλοκομμένο (φρέσκο σχοινόπρασο βρίσκουμε σε επιλεγμένα μανάβικα και μεγάλα σούπερ μάρκετ - όσο περνάει ο καιρός, σε περισσότερα. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο)
  • 300 ml γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 60 ml ελαιόλαδο καπνιστή πάπρικα, κατά βούληση
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία
  • Ζεσταίνουμε στη χύτρα ταχύτητας το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα πράσα με τις πατάτες και τα καρότα για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν και να μαραθούν. 
  • Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το νερό ή το ζωμό, τον κρόκο Κοζάνης, κλείνουμε καλά με το καπάκι και βράζουμε για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά. 
  • Ανοίγουμε τη χύτρα και πολτοποιούμε όλα τα υλικά με το ραβδομπλέντερ ή τα αδειάζουμε, σε δόσεις, στον κάδο του πολυκόφτη που διαθέτουμε και τα πολτοποιούμε.
  • Αδειάζουμε τη σούπα ξανά στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το γάλα και βράζουμε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας με το σύρμα για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν και να αποκτήσει η σούπα την πυκνότητα που επιθυμούμε. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό ακόμη. 
  • Αν έχουμε χρόνο, σουρώνουμε τη σούπα σε ψιλό συρμάτινο σουρωτήρι (για πιο λείο αποτέλεσμα). Μοιράζουμε στα πιάτα, σκορπίζουμε το σχοινόπρασο και λίγη καπνιστή πάπρικα και σερβίρουμε.

Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου