ΜΕΝΟΥ

Pages

Καλαμαράκια μυρωδάτα

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Γαστρονόμος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 30΄, Ψήσιμο 45.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬

Ετοιμάζουμε μια διαφορετική γέμιση για τα καλαμαράκια με μαντζουράνα, μαϊντανό, κρεμμύδι, κουκουνάρια.

Υλικά

  • 1 κιλό φρέσκα καλαμαράκια
  • 2 κουτ. σούπας φυλλαράκια μαντζουράνας, ψιλοκομμένα, ή 1 κουτ. σούπας ξερή, κοπανισμένη
  • τα φύλλα και τα τρυφερά κοτσάνια από 1 μεγάλο μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
  • 8 σκελίδες σκόρδου (ή σύμφωνα με το γούστο μας), ψιλοκομμένες
  • 3 κουτ. σούπας κουκουνάρια, ψημένα σε ταψάκι στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν
  • 6 κουτ. σούπας λάδι
  • 1 κρασοπότηρο λευκό, ξηρό κρασί
  • λίγο αλάτι και μαύρο πιπέρι, χοντροτριμμένο, όσο μας αρέσει

Διαδικασία

  • Για να καθαρίσουμε τα καλαμάρια, χωρίζουμε πρώτα τα πλοκάμια από το σώμα. 
  • Αφαιρούμε το «κόκαλο» που βρίσκεται κατά μήκος του σώματος. Αδειάζουμε τη σακούλα. 
  • Εκεί όπου ενώνονται τα πλοκάμια υπάρχει ένα σκληρό σημείο, το οποίο αφαιρούμε. Επίσης, αν θέλουμε, αφαιρούμε την πέτσα. 
  • Τα πλένουμε όλα πολύ καλά. Ανακατεύουμε το μαϊντανό, το κρεμμύδι, τα σκόρδα, τα κουκουνάρια, το πιπέρι, τη μαντζουράνα, τις 2 κουτ. σούπας από το μετρημένο λάδι και αλάτι. 
  • Μοιράζουμε αυτό το μείγμα στα καλαμαράκια και κλείνουμε το άνοιγμα με τα πλοκάμια.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  • Τακτοποιούμε τα καλαμαράκια σε ταψάκι που να τα χωράει ίσα-ίσα, τα πασπαλίζουμε με αρκετό πιπέρι και ελάχιστο αλατάκι και τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και το κρασί.
  • Τα ψήνουμε μέχρι να πάρουν ωραίο ρόδινο χρώμα, γύρω στα 45 λεπτά. Όταν τρυπάμε με ένα ξύλο από σουβλάκι και δεν συναντάμε αντίσταση, είναι έτοιμα.
  • Τα σερβίρουμε με ψητές πατάτες και πράσινη σαλάτα.

Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου