ΜΕΝΟΥ

Pages

Κατσικάκι με αμπελοβλάσταρα η αμπελόφυλλα

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : 60΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Συστατικά

  • 1 1/2 κιλό κατσικάκι από μπούτι ή σπάλα
  • 1 1/2 κιλό αμπελοβλάσταρα (η κορυφή περίπου 10 εκατοστά από την άκρη), επίσης μπορείτε να βάλετε φρέσκα τρυφερά αμπελόφυλλα
  • μερικά φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα,
  • άνηθο ψιλοκομμένο
  • 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι μαύρο

Τρόπος παρασκευής
  • Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με το ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά. 
  • Προσθέτουμε το κρέας κομμένο σε μικρές μερίδες και το ροδίζουμε από όλες τις πλευρές. 
  • Ρίχνουμε ένα φλιτζάνι νερό, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε. 
  • Πλένουμε τα αμπελοβλάσταρα (ή και τα αμπελόφυλλα), τον άνηθο, το πιπέρι και προσθέτουμε στο κρέας. 
  • Αν χρειάζεται συμπληρώνουμε με λίγο νερό, σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσουν για τρία τέταρτα περίπου.

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου