ΜΕΝΟΥ

Pages

Κρεατόσουπα με λαχανικά και φιδέ

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Νίκη Χρυσανθίδου
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Μαγείρεμα 1 ώρα περίπου.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Υλικά
  • 500 γρ. μοσχάρι ποντίκι, σε μικρούς κύβους
  • 1 πατάτα, σε κύβους 2-3 εκ.
  • 1 καρότο, σε μέτριες ροδέλες
  • 1 πράσο, σε χοντρές ροδέλες
  • 1 μικρή σελινόριζα, σε κύβους 2-3 εκ.
  • 100 γρ. σπανάκι, χοντροκομμένο
  • 1 φωλιά φιδές, χοντροσπασμένος
  • 30 ml χυμός λεμονιού
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία
  • Βάζουμε το κρέας με 1½ λίτρο νερό σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για περίπου 30 λεπτά, να μισομαλακώσει. Ξαφρίζουμε όσο χρειάζεται. 
  • Ρίχνουμε την πατάτα, το καρότο, το πράσο και τη σελινόριζα και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά. 
  • Προσθέτουμε αλατοπίπερο, τον φιδέ, το σπανάκι και τον χυμό λεμονιού και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και ο φιδές. 
  • Σερβίρουμε με ψωμί και ελιές.

Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου