ΜΕΝΟΥ

Pages

Σοκολατένιο κέικ ελαιολάδου

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Άννα Ναθαναηλίδου
Μερίδες : Για 9 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 25΄, Ψήσιμο 50΄- 55'.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬

Ευωδιάζει μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο και κανέλα

Συστατικά

  • 3 αβγά
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. ελαιόλαδο + λίγο ακόμη για τη φόρμα
  • 250 γρ. γάλα
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + λίγο ακόμη για τη φόρμα
  • 100 γρ. κακάο, κοσκινισμένο
  • 1 κ.σ. διάφορα μπαχαρικά (μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο, κανέλα)

Για το γλάσο

  • 3-4 κ.σ. γάλα ζεστό
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 30 γρ. κακάο
  • ½ κ.γ. μπαχαρικά από αυτά που βάλαμε στο κέικ

Τρόπος παρασκευής

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε στο μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, τα αβγά με τη ζάχαρη να ασπρίσουν. 
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε εναλλάξ το γάλα και το αλεύρι με το κακάο και τα μπαχαρικά.
  • Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια μεσαίου μεγέθους φόρμα για κέικ και αδειάζουμε εκεί το μείγμα. Ψήνουμε για 50-55 λεπτά. Για να δούμε αν έχει ψηθεί το κέικ, βυθίζουμε στο κέντρο του ένα μαχαίρι. Αν βγει στεγνό, χωρίς υπολείμματα νωπής ζύμης στη λάμα του, είναι έτοιμο. Αλλιώς ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμη και ξαναδοκιμάζουμε. 
  • Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το αναποδογυρίζουμε, κατά προτίμηση πάνω σε σχάρα με ποδαράκι.
Γλάσο
  • Στο μεταξύ, ανακατεύουμε σε ένα μπολ με έναν αβγοδάρτη όλα τα υλικά για το γλάσο, μέχρι να έχουμε ένα λείο αποτέλεσμα. 
  • Αν χρειαστεί, προσθέτουμε 1 κ.σ. ζεστό νερό. Περιχύνουμε το κέικ.

Πηγή - www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου