ΜΕΝΟΥ

Pages

Κοτόπουλο φιλέτο ψημένο σαν πίτσα!

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Ψήσιμο 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬


Η ιδέα της σεφ είναι απλή και συναρπαστική: δίνει στο κοτόπουλο τον ρόλο της ζύμης πίτσας και πάνω του στρώνει τα άλλα υλικά!

Συστατικά

  • 400 γρ. ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαλμυρισμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδου, πολύ ψιλοκομμένες
  • 1/4 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
  • 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
  • 4 λεπτές φέτες κασέρι
  • 2 μπάλες μοτσαρέλα, σε λεπτές φέτες
  • 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού ή 4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. 
  • Ανακατεύουμε σε μπολ τις ντομάτες, την κάππαρη, το σκόρδο, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και 2 κουτ. σούπας νερό. 
  • Τακτοποιούμε τα φιλέτα στη σειρά σε ένα μέτριο πυρίμαχο ταψάκι, λαδωμένο. Τα αλατοπιπερώνουμε και απλώνουμε πάνω τους τα τυριά και το μπέικον. 
  • Περιχύνουμε με το μείγμα ντομάτας και το υπόλοιπο λάδι, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο. 
  • Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 5-10 λεπτά, μέχρι να μελώσει λίγο η σάλτσα. 
  • Ξεφουρνίζουμε το φαγητό, σκορπίζουμε τον βασιλικό και τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Στο ποτήρι μας ένα Ξινόμαυρο.

Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου