ΜΕΝΟΥ

Pages

Χοιρινές μπριζόλες με πικάντικη σάλτσα δαμάσκηνου

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Αθηνόραμα
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Yλικά

  • 4 χοντρές χοιρινές μπριζόλες
  • 30 φρέσκα δαμάσκηνα μαύρα
  • 8 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • ¾ φλ. ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. φρέσκια ρίζα τζίντζερ ξυσμένη
  • ½ φλ. σόγια σος
  • 3 κ.σ. sweet chilli sauce

Εκτέλεση
  • Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τις μπριζόλες και τις βάζουμε σε μια στρώση σε ρηχό ταψί.
  • Ανακατεύουμε τη σόγια σος, τη sweet chilli sauce, το τζίντζερ και το σκόρδο σε μπολ και περιχύνουμε τις μπριζόλες. 
  • Τις σκεπάζουμε με μεμβράνη και τις αφήνουμε να μαριναριστούν στο ψυγείο για 2 ώρες. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα δαμάσκηνα και αφαιρούμε το κουκούτσι. 
  • Κρατάμε 10 δαμάσκηνα ολόκληρα και τα υπόλοιπα τα κόβουμε σε 6 κομμάτια το καθένα. 
  • Στραγγίζουμε τη μαρινάδα από τις μπριζόλες (κρατάμε και το τζίντζερ). Τη μεταφέρουμε σε κατσαρολάκια μαζί με το κρεμμύδι και τα δαμάσκηνα. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια ένταση και μαγειρεύουμε περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας πού και πού.
  • Βγάζουμε στην άκρη τα ολόκληρα δαμάσκηνα και μεταφέρουμε τη σάλτσα στο μπλέντερ. Δουλεύουμε για 2 -3 λεπτά, μέχρι να πολτοποιηθούν πλήρως τα υλικά και να έχουμε μια λεία σάλτσα. Αν μας φαίνεται η σάλτσα πολύ πυκνή, ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό. 
  • Ανακατεύουμε και την αφήνουμε στην άκρη. 
  • Ψήνουμε τις μπριζόλες στο γκριλ γυρίζοντάς τις 2 φορές. 
  • Πέντε λεπτά πριν τελειώσει το ψήσιμο τις αλείφουμε με λίγη από τη σάλτσα, έτσι ώστε να δημιουργηθεί με το ψήσιμο ένα γλάσο. 
  • Τις σερβίρουμε μαζί με τα ολόκληρα δαμάσκηνα και τη σάλτσα.

Πηγή - www.athinorama.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου