ΜΕΝΟΥ

Pages

Shakshuka (ανατολίτικα αυγά με ντομάτα και μπαχαρικά)

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Χριστόφορος Πέσκιας
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα/Ψήσιμο 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Συστατικά
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 2 μικρές καυτερές πιπεριές, φρέσκες ή ξερές, ψιλοκομμένες
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2-3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
  • 1 κουτ. σούπας καπνιστή πάπρικα
  • 750 γρ. φρέσκες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες (αν δεν βρούμε νόστιμες, ζουμερές ντομάτες, μια και είναι σχετικά νωρίς, τις αντικαθιστούμε με ντοματάκια κονσέρβας)
  • 1/4 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 6 αυγά
  • 120 γρ. φέτα, τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Τρόπος παρασκευής
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και τις καυτερές πιπεριές για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. 
  • Προσθέτουμε το κύμινο, την πάπρικα, τις ντομάτες και αλατοπίπερο και βράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να δέσει ελαφρώς.
  • Σπάμε τα αυγά (μάτια) και τα ρίχνουμε στη σάλτσα. 
  • Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι. Σβήνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε (στο ήδη ζεστό μάτι) για περίπου 3-4 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα αυγά όπως μας αρέσουν.
  • Σκορπίζουμε τη φέτα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Συνοδεύουμε με αραβικές πίτες ζεσταμένες στο γκριλ για 1-2 λεπτά.

Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου