ΜΕΝΟΥ

Pages

Φασολάδα με αρνάκι

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Maggicooking.gr
Μερίδες : Για 4 άτομα (490 kcal / μερίδα).
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬


Συστατικά

  • 500γρ. φασόλια λευκά
  • 500γρ. μπούτι αρνί σε κομμάτια
  • 2 καρότα
  • 1 σκελίδα σκόρδο (τριμμένη)
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κλωνάρια σέλερι
  • 1 κολοκύθι
  • 1 κύβο κότας MAGGI
  • 1 κλωνάρι φρέσκο δεντρολίβανο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • χυμό λεμόνι (προαιρετικά για το σερβίρισμα)

Τρόπος παρασκευής

  • Πλύνετε καλά όλα τα λαχανικά, κόψτε σε κυβάκια μισού εκατοστού το καρότο το σέλερι και το κολοκύθι.
  • Σε μια κατσαρόλα με 2 κ.σ ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί, προσθέστε το σκόρδο, το καρότο, το κολοκύθι και το σέλερι, σοτάρετε για ακόμη 10 και προσθέσετε 2 λίτρα νερό και τα φασόλια.
  • Παράλληλα βάλτε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και με λίγο ελαιόλαδο σοτάρετε το αρνάκι μέχρι να πάρει έντονο καφέ χρώμα και μεταφέρετε στην κατσαρόλα με τα φασόλια.
  • Προσθέστε τον κύβο κότας MAGGI, ένα κλωνάρι δεντρολίβανο και βράστε για 1,5 ώρα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαγειρευτούν τα φασόλια και το αρνάκι (προσθέστε νερό αν χρειαστεί).
  • Λίγο πριν αποσύρετε με μια κουτάλα βγάλτε 2 μεγάλες κουταλιές από την φασολάδα με αρκετό υγρό και χτυπήστε στο μίξερ.
  • Μεταφέρετε πάλι στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε για ακόμη 10 λεπτά. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε ένα ωραίο χύλωμα στη σούπα.
  • Σερβίρετε όσο είναι ακόμη ζεστή με λίγο χυμό λεμόνι και λίγο ελαιόλαδο .

Πηγή - www.maggicooking.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου