ΜΕΝΟΥ

Pages

Ανοιχτό σάντουιτς με φιλέτο ψαριού σε κρούστα ψωμιού και μυρωδικών

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Tina Webb
Μερίδες : Για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Ψήσιμο 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Γρήγορο, εύκολο, πεντανόστιμο.

Συστατικά

  • 1 κουτ. σούπας φύλλα µαϊντανού, ψιλοκοµµένα
  • ψίχουλα από 2 φέτες ψωµιού, χοντροτριµµένα
  • 1 κουτ. σούπας παπαρουνόσπορος (προαιρετικά)
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 φιλέτα ψαριού (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
  • 1 μικρή μπαγκέτα (ή άλλο ψωμί της αρεσκείας μας), κομμένη στη μέση οριζοντίως
  • 3 κουτ. σούπας σος ταρτάρ (σε βαζάκι στα σούπερ μάρκετ - ή 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φύλλα ρόκας

Τρόπος παρασκευής

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον μαϊντανό, με τα ψίχουλα ψωμιού, τον παπαρουνόσπορο (προαιρετικά), το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο. 
  • Καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου ή άλλο ρηχό ταψί με αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε τα φιλέτα ψαριού. 
  • Μοιράζουμε πάνω στα φιλέτα το μείγμα μυρωδικών - ψωμιού και τα ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να γίνουν. 
  • Αλείφουμε την μπαγκέτα με τη σος ταρτάρ, μοιράζουμε τη ρόκα και βάζουμε από πάνω τα φιλέτα. 
  • Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε. 

Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου