ΜΕΝΟΥ

Pages

Ψητές γαρίδες σουβλάκι με σάλτσα σόγιας


 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Συστατικά
Για τη μαρινάδα

  • 1 λεμόνι, χυμός
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ¼ φλ. μέλι
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη

Για τις γαρίδες

  • 600 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • λίγο άνηθο, για γαρνιτούρα

Τρόπος παρασκευής

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, το σκόρδο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί το μέλι.
  • Βάζουμε στο μπολ τις γαρίδες και ανακατεύουμε, φροντίζοντας να καλυφθούν με τη μαρινάδα.
  • Καλύπτουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Όσο οι γαρίδες μαρινάρονται, βυθίζουμε τα ξυλάκια για σουβλάκια σε νερό για 30 λεπτά.
  • Βάζουμε την τοστιέρα με αντικολλητικές πλάκες γκριλ να πάρει θερμοκρασία.
  • Περνάμε τις γαρίδες στα ξυλάκια για σουβλάκια, τρυπώντας μια φορά κοντά στην ουρά και άλλη μια κοντά στο κεφάλι.
  • Ανοίγουμε την τοστιέρα εντελώς στη θέση 3, ώστε να χρησιμοποιήσουμε ταυτόχρονα και τις δύο πλάκες ψησίματος.
  • Τοποθετούμε πάνω στην τοστιέρα τις γαρίδες και τις ψήνουμε 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, γαρνίρουμε με άνηθο και σερβίρουμε.

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου