ΜΕΝΟΥ

Pages

Σάντουιτς με προσούτο, πιπεριές Φλωρίνης και μοτσαρέλα

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Tina Webb
Μερίδες : Για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Σνακάκι με προσούτο και σπανάκι που κάνει για κυρίως γεύμα...

Συστατικά

  • 1 φραντζόλα ciabatta
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξίδι βαλσαμικό
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού έτοιμο καθαρισμένο σπανάκι (προτιμότερο baby)
  • 250 γρ. πιπεριές Φλωρίνης από βάζο, κομμένες σε λωρίδες
  • 8 φέτες προσούτο
  • 125 γρ. μοτσαρέλα φρέσκια, σε φέτες
  • λίγα φύλλα βασιλικού ή μαϊντανού
  • λίγο ψιλοκομμένο κρεμμύδι

Τρόπος παρασκευής
  • Κόβουμε την φραντζόλα ciabatta στη μέση κατά μήκος, την αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και τη φρυγανίζουμε ελαφρώς στο γκριλ ή στην τοστιέρα. 
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το ξίδι κσι τη μουστάρδα και αλείφουμε τη μέσα πλευρά του ψωμιού με το μισό μείγμα. 
  • Στρώνουμε στο ψωμί το σπανάκι, από πάνω προσθέτουμε τις πιπεριές Φλωρίνης, το προσούτο και την μοτσαρέλα. 
  • Πασπαλίζουμε με λίγα φύλλα βασιλικού ή μαϊντανού και λίγο ψιλοκομμένο κρεμμύδι. 
  • Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ, σκεπάζουμε με το υπόλοιπο ψωμί και πιέζουμε με την παλάμη μας να κλείσει καλά. 
  • Το τυλίγουμε σφιχτά, κόβουμε σε 4 μέρη και σερβίρουμε.

Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου